Rektör Turgut'un Anneler Günü Mesajı

Gelecek nesilleri hayata hazırlayan, şefkat ve muhabbet timsali annelerimizin haklarını ne yapsak da ödeyemeyiz. Onların desteği sayesinde her çocuğun hayatı öğrendiğini bu sebeple annelerin hayatlarımızdaki ilk öğretmenlerimiz olduğunu unutmamalıyız.

Cennetin ayakları altına serildiği annelerimiz, her zaman en kıymetli sığınağımız, karşılıksız şefkat ve sevgi kaynağımız olmuştur. Bir çocuğun karakterinden duygularına, düşüncelerinden hayatı yorumlama becerisine kadar kazandığı tüm meziyetlerin kaynağı da annelerdir. Tüm bunları düşündüğümüzde onların üzerimizdeki haklarını asla ödeyemeyiz. Bütün gayemiz onların huzuru, mutluluğu ve özellikle de bu süreçte sağlıkları olmalıdır.

Eskiden olduğu gibi bir araya gelip, muhabbetle ellerinden öperek, sarılarak onlardan hayır duaları alacağımız günler yakındır. 

Geleceğimizin, birlik ve beraberliğimizin tesisinde en temel kişi olan, her zaman hürmeti, muhabbeti hak eden annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyorum. Bugünlere gelmemde en büyük pay sahibi olan ve bir an olsun aklımdan çıkmayan nur yüzlü, güzel anama Yüce Mevla’dan bir kez daha rahmet diliyorum. Ayrıca, ebediyete uğurladığımız başta şehit anneleri olmak üzere tüm annelerimizi rahmet ve hürmetle anıyorum.

 

Prof. Dr. Mehmet Turgut

Rektör

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.