Rektör Turgut, 1915 Olayları Uluslararası Konferansı’na Katıldı

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, 1915 olaylarının tarihsel arka planı, hukuki boyutu ve günümüze yansımalarını ele almak amacıyla Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından çevrim içi gerçekleştirilen “1915 Olayları Uluslararası Konferansı”na katıldı.

Konferansa, Türkiye'nin yanı sıra ABD, Rusya, Almanya, Fransa, İrlanda gibi ülkelerden akademisyenler, araştırmacılar, uzmanlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katkı sunarken, konferansı çevrim içi olarak birçok üst düzey davetli takip etti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı sosyal medya hesaplarından canlı yayımlanan konferans, üç ayrı oturumda gerçekleştirildi.

Oturum başkanlığını TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Sarınay'ın yaptığı İlk panelde, “Tarihsel Süreçte 1915 Olayları ve Ermeni Meselesi”, moderatörlüğünü Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sevgi Gül Akyılmaz’ın yaptığı ikinci panelde, “Uluslararası Hukuk Açısından 1915 Olayları”, Avrasya İncelemeleri Merkezi Başkanı emekli büyükelçi Alev Kılıç'ın moderatörlüğünü yaptığı üçüncü ve son panelde ise  “1915 Olaylarının Günümüze Yansımaları ve Gelecek Perspektifi” konuları masaya yatırıldı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.