Üniversitemiz Öğrenci ve Mezunlarına İŞKUR’dan Destek
Türkiye Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR), birçok alanda olduğu gibi Akademik Çalışma Programı ile de üniversite öğrencilerinin yanında yer alacak.
Söz konusu program ile gençler, çalışma hayatına adapte edilerek istihdam alanına hazırlanacak. Program kapsamında; lisans öğrencilerine 2 bin 500 lira, yüksek lisans öğrencilerine 5 bin lira, doktora öğrencilerine ise 7 bin 500 lira ödenecek.
Program ile ilgili açıklamalarda bulunan Adıyaman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Doğanoğlu, programın amacının hazırlanacak olan akademik çalışmalara teşvik etmek ve çalışma hayatı ile istihdam alanına katkı sağlamak olduğunun altını çizdi.
Prof. Dr. Doğanoğlu, “Program ile, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerini araştırma yapmaya teşvik etmek, öğrencileri destekleyerek işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu alanlara yönelik beşeri sermaye havuzunun genişletilmesine katkı sağlamak, başarılı ülke uygulamalarının incelenerek ulusal bazda bilimsel kaynak oluşturacak akademik yayınların sayısını artırmak ve akademik çalışmaların sonuçlarının işgücü piyasasına uyarlanarak ülke menfaatlerine yönelik politikaların oluşturulmasını sağlamak amaçlanmaktadır. Söz konusu program ile lisans öğrencilerine 2 bin 500 lira, yüksek lisans öğrencilerine 5 bin lira, doktora öğrencilerine ise 7 bin 500 lira ödenecektir.” dedi.
Akademik Çalışma Programı kapsamında İŞKUR’un vermiş olduğu destekten faydalanabilmek için https://akademi.iskur.gov.tr/ linkinden başvuru şartlarına ve detaylarına ulaşabilecek. 15 Mart -14 Nisan 2021 tarihleri arasında başvuruda bulunabilecek. Başvuru şartları olarak;
“Lisans öğrencileri için şartlar, yükseköğretim kurumlarına kayıtlı aktif statüde öğrenci olmak 3,30 veya 83,66 puan ve üzerinde genel akademik not ortalamasına sahip olmak. Başvuru tarihinden önceki 5 yıl içerisinde alınmış olması şartıyla YÖK tarafından kabul edilen merkezî yabancı dil sınavları ile eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından birinden en az 70 puan almış olmak. Program başvuru döneminde üniversite hazırlık sınıfı yarıyıl dönemleri hariç, 4. yarıyılı tamamlamış olmak. Başvuru sırasında, belirlenen akademik çalışma alanlarında kaynakça ve dipnotlar hariç 5 bin kelimeyi geçmeyecek akademik bir çalışma hazırlamak. Kamu kurum veya kuruluşlarında görev yapan personel olmamak.” belirlenmiştir. Öğrenciler, herhangi bir bölüm sınırlaması olmaksızın akademik çalışma programına başvuru yapabileceklerdir.