Okul PDR Hizmetlerini Güçlendirme Eğitimleri Başladı

Türk PDR Derneği Adıyaman İl Temsilciliği öncülüğünde, “Okul PDR Hizmetlerini Güçlendirme Eğitimleri” adlı eğitim programının açılışı  gerçekleştirildi.

Adıyaman Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Adıyaman Rehberlik ve Araştırma Merkezinin işbirliğinde yürütülen eğitim programının açılışı Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik alanının uzman akademisyenlerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Programın düzenleyicilerinden olan Türk PDR Derneği Adıyaman İl Temsilcisi ve üniversitemiz öğretim üyesi Doç.Dr. Mehmet Ali YILDIZ tarafından "Çocukluk Çağı Travmalarında Bilişsel Davranışçı Terapi" eğitimi verildi.

Programa, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Mehmet Turgut, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz,  MEB Rehberlik Daire Başkanı Murat Ağar, Türk PDR Derneği Genel Başkanı Oğuz Özat ve Psikolojik Danışmanlar ile Rehber Öğretmenler katıldı.

Eğtimlerde, Adıyaman’daki Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmenlere yönelik verilen eğitimler neticesinde okullardaki çeşitli sorun alanlarına karşı, Psikolojik danışmanların ve Rehber öğretmenlerin yapacakları önleme ve müdahale çalışmalarına ilişkin bilgiler verildi.

Rektör Turgut, “Ağacı Yaşken Eğmeliyiz”

Programın açılışını konuşmasını yapan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, çocuk yaşta verilen eğitimlerin önemine değinerek, “Ülkemizin farklı üniversitelerinden eğitimlere katkı sunacak değerli akademisyenlerin katılımı ile gerçekleşecek olan bu eğitimlere baktığımızda, çağımızın en büyük sorunlarının masaya yatırılacağını görüyoruz. İnternet ve oyun bağımlılığı, sınav kaygısı, sorun çözme becerileri zayıf olan çocukların sayısının giderek artması gibi başlıklardan oluşan bu eğitimlerin okul temelli önleme ve müdahale hizmetlerinin geliştirilmesine önemli faydalar sağlayacağına inanıyorum.  Adıyaman Üniversitesi olarak ‘Ağaç yaş iken eğilir.’ atasözümüzde de vurgulandığı gibi okullarda verilecek eğitimlerle erken gelişim dönemlerinden başlayarak, ileride aile, çevre ve toplum için sorun ve tehditler oluşturacak bireylerin sayısının azalması ve daha sağlıklı ve gelişmiş bir toplum olmak için milli eğitimimize ve personeline her türlü desteği vereceğimizi ifade etmek istiyorum. Geleceğimizin teminatı olan evlatlarımız için Üniversitemizin imkanlarını seferber etmeye hazırız. PDR Hizmetlerinin Güçlendirilmesi Eğitimlerinin ilimize hayırlı olmasını temenni ediyor, katılımcılara başarılar diliyorum.” dedi.

Turgut, eğitimlerde emeği geçen Türk PDR Derneği İl Temsilcisi Doç. Dr. M. Ali YILDIZ ile Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Aydın'a teşekkür etti.

Bahar yarıyılı boyunca devam edecek olan eğitimler kapsamında 11 farklı eğitim konusunun işleneceği bildirildi.

 

 

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.