Şanlı Zaferin 106. Yıl Dönümü Kutlandı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. yıl dönümü tüm Türkiye’de olduğu gibi Adıyaman’da da gururla kutlandı.

18 Mart Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında, Şehitlik Anıtı’na çelenk konuldu.

Şehitlikte düzenlenen programa Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, İl Jandarma Komutanı Albay Bilgihan Yeşilyurt, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Fehmi Çelik, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Derneği Şube Başkanı Hacı Erdengi, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ahmet Okutan, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti başkanları, askeri erkân, şehit yakınları, Kıbrıs gazileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.   

Tören, şehitler anısına yapılan saygı duruşu ve akabinde okunan İstiklal Marşı ile başlarken, askerler tarafından saygı atışının yapılması ve şehitlik anıtına çelenk sunulmasıyla devam etti.

Şehitlikte yapılan törende konuşan Rektör Prof. Dr. Mehmet Turgut, “Türk milletinin 106 yıl önce Çanakkale Boğazı’nın geçilemeyeceğini tüm dünyaya gösterdiğini söyledi.

Turgut, “Çanakkale destanı, milletimizin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır ve eşine az rastlanır tarihe altın harflerle yazılan bir zaferdir. Türk Milleti ve onun bağrından çıkan kahraman askerlerimiz, dün nasıl ki Çanakkale’de ülkesine, milletine ve vatan topraklarına karşı yönelen tehditleri bertaraf ettiyse bugün de aynı şekilde her tür tehlikeyi ve tehdidi yok edebilecek güç ve kararlılıktadır. Çanakkale Zaferimizin 106. yıl dönümünde, bu vatanı tertemiz kanlarıyla bizlere emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet, şükran, minnet ve saygıyla yad ediyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.” şeklinde konuştu.

Çelenk sunumu ve günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından il protokolü ve şehit aileleri, şehitliği ziyaret ederek şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

İstiklalden İstikbale Çanakkale Zaferinin 106. Yıldönümü Programı Düzenlendi

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 106. Yıldönümü etkinlikleri, şehitlik ziyaretindeki tören sonrası Valilik Konferans Salonunda devam ederken, buradaki programa Üniversitemiz adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Doğanoğlu katıldı.

Program sonrası, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 106. Yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan imzası ile gönderilen Devlet Övünç Madalyası ve Beraatı, Şehit Uzman Çavuş Ayhan Yanık ve Şehit Uzman Çavuş Mesut Çelik’in ailesine Vali Mahmut Çuhadar tarafından takdim edildi.

 

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.