Meslekte 25 Yılını Dolduran Hekimlere Plaket Takdim Edildi

Adıyaman Tabipler Odası tarafından 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri çerçevesinde meslekte 25 yılını tamamlayan hekimlere plaket verildi.

Tabip Odası’nda gerçekleştirilen törende Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, Adıyaman Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fatih Doğan, Tabipler Odası Başkanı Dr. Erdoğan Altunbaş, odaya kayıtlı hekimler ve oda çalışanları bulundu.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Turgut, hekimliğin kutsiyetine dikkat çekerken, “Hekimlerimizin, özellikle pandemi sürecinde canını dişine takarak görevini ifa etmeye çalışarak ne kadar meşakkatli ve kutsal bir görevi yerine getirdiklerine şahit olduk. Bir hadis-i şerifte der ki; ‘Taun hastalığından ölenler cennetliktir.’ ‘Taun, o dönemdeki veba hastalığıdır. Taun hastalığı olan yere girmeyin, elinizi iyice yıkayın, iyi giyinin.’ diye binlerce yıl önceden uyarılarda bulunulmuştur. Bu salgında ölenlerin de vebada, doğumda ve yangında ölenler gibi mekanları cennet olur İnşallah. Dünyada, koronavirüsten kaynaklı hastalıklardan iki milyonun üzerinde insan öldü. Bundan sonra da ölümler devam edecek. İşimiz zor, ancak işimizi aşk ile zevk ile yapmaya devam edeceğiz. Sağlık, sıfırların önündeki bir gibidir. Sağlık olmazsa yanındaki sıfırların hiçbir anlamı yoktur. Onun için bizler de sağlığımıza dikkat etmeliyiz. Hekim, Allah ile kul arasında bir insandır. Allah hekimlere ayrı bir sabır ihsan etmiştir. İnşallah bunun mükâfatını da bizlere verecektir. Sözlerime son verirken, meslekte 25 yılını dolduran kardeşlerime nice 25 yıllar diliyor, hepsini tebrik diyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından meslekte 25 yılını dolduran hekimlere plaketleri Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, Adıyaman Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fatih Doğan, Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Şerif Ayaz ve Tabipler Odası Başkanı Dr. Erdoğan Altunbaş tarafından takdim edildi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.