Rektör Turgut'un Miraç Kandili Mesajı

Karanlık geceleri nurlandırdığı gibi karanlık kalpleri de nurlandıran, rahmet ve bereketin yeryüzüne yağmur gibi indiği Recep ayını uğurlamanın hüznünü, Miraç’a ve Şaban ayına kavuşmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.

Sevgililer sevgilisi âlemlere rahmet olarak gönderilen, ışığıyla münevver olduğumuz Hz. Muhammed (sas)'in ihsan ve ikram dolu mucizevî yolculuğu olan Miraç Kandili'ni idrak etmekteyiz. Peygamberimiz (sas)'in Cenab-ı Hakk’ın yüksek huzuruna kabul edildiği Miraç gecesini, manevi açıdan en güzel şekilde değerlendirmeliyiz. Bu kutlu yolculuğu en iyi şekilde idrak etmeli, üzerimize düşen görevleri layıkıyla yerine getirmeliyiz.

Bu gece yapılacak olan samimi dua ve yakarışların başta güzel ülkemize olmak üzere, tüm İslam alemine birlik ve beraberlik, barış, huzur ve mutluluk getirmesini diler, Miraç Kandili'nin de hayırlara vesile olmasını temenni ederim.

 

Prof. Dr. Mehmet Turgut

Rektör

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.