Adıyaman'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlandı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Adıyaman’da gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Adıyaman Valiliği, Adıyaman Belediyesi ve Adıyaman Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından yapılan etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu.

Demokrasi Parkı’nda karanfil dağıtımıyla başlayan programa, Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar'ın eşi Serinay Çuhadar, Vali Yardımcısı Yunus Kızılgüneş'in eşi Zülal Kızılgüneş, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç'ın eşi Hürmet Kılınç, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut'un eşi Aysun Turgut, İl Jandarma Komutanı Albay Bilgihan Yeşilyurt'un eşi Ümit Yeşilyurt, Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder'in eşi Şule Ergüder, Askerlik Şube Başkanı Yüzbaşı Yasin Gündoğmuş'un eşi Halime Gündoğmuş ve Adıyaman Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Fehmi Çelik katıldı.

Etkinlik kapsamında protokol eşleri cadde ve sokaklarda bulunan kadınlara, kadın esnaflara karanfil dağıtarak onların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

Protokol eşleri daha sonra Adıyaman Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı sevgi evlerine geçerek burada görev yapan kadınlara da karanfiller dağıtarak bu özel günlerini kutladılar.

Düzenlenen etkinlikle ilgili olarak konuşan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut’un eşi Aysun Turgut, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak şöyle konuştu: “Bu özel günde Adıyamanlı hemşehrilerimle bir arada olmaktan büyük mutluluk duydum. Elbette sadece 8 Mart değil, bütün günlerde kadınlarımıza yönelik hassasiyetlerin vurgulanması, onların toplumumuzun vazgeçilmez bir parçası olduğunun belirtilmesi gerekiyor. Ancak, kadınlarımıza verdiğimiz önemi ön plana çıkararak kadına şiddet denilen sarmaldan kurtulabiliriz. Kadınlarımız, Allah’ın emanetidir, Peygamber Efendimiz’in bize emrettiği şekilde, eğer gerçekten kadınlarımızı Allah’ın bir emaneti olarak görebilirsek ve bunu hayatımıza uygulayabilirsek bütün problemler de kendiliğinden çözülecektir. Bu vesile ile, şiddet sonucu hayatını kaybeden tüm kadınlarımıza Yüce Mevla’dan rahmet diliyorum, bir daha böyle acı verici olayların yaşanmamasını temenni ediyorum ve tüm dünya kadınlarının bu güzel günlerini en iyi dileklerimle kutluyorum.”

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.