Rektör Turgut'un 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesaji

"Kurtuluş Savaşı'nda Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kahramanlık hikâyeleri yazan kadınlarımız, pek çok ülkeden önce Cumhuriyet kazanımlarının bir sonucu olarak toplumsal yaşamda aktif şekilde rol almaya başladı. 5 Aralık 1934 tarihinde Büyük Önder Atatürk tarafından seçme ve seçilme hakkına kavuşan kadınlarımız, ne yazık ki bugün töre cinayetlerinin, şiddetin, hukuksuzlukların kurbanı olmaya da devam ediyor. Bu bağlamda 8 Mart’a bir kutlama günü değil, kadına şiddet özelinde bir mücadele günü olarak bakmalıyız. Ulu Önderimizin de dediği gibi, "Bir toplum, cinslerden yalnız birinin yüzyılımızın gerektirdiklerini elde etmesiyle yetinirse o toplum yarı yarıya zayıflamış olur.” 

Tüm olumsuzluklara rağmen sevgi ve eşitlik mücadelesini toplumun tüm kesimleriyle omuz omuza sürdürmek, pek çok alanda olduğu gibi kadın hakları konusunda da bizleri çözüme ulaştıracaktır. Bu düşüncelerle şiddet sonucu hayatını kaybeden tüm kadınlarımıza Yüce Mevla’dan rahmet diliyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. 8 Mart'ın tüm dünya kadınlarına, sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum."

 

Prof. Dr. Mehmet Turgut

Rektör

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.