ADYÜ İle GAÜN Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

Adıyaman Üniversitesi (ADYÜ) ile Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Çevrimiçi gerçekleştirilen imza törenine ADYÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fatih Doğanoğlu ve Prof. Dr. Cumhur Kırılmış. Öğr. Gör. Mehmet Ercan Baltalı ile GABAM Müdürü Doç. Dr. Akif Destek ve GABAM Sorumlusu Öğretim Görevlisi Şehnaz Sakıcı katıldı.

ADYÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut ile GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın arasında zoom (Uzaktan Erişim Ağı) aracılığı ile imzalanan protokol kapsamında, başta Avrupa Birliği projeleri olmak üzere, iki yükseköğretim kurumunun karşılıklı ilgi alanlarında, eğitim ve araştırma odaklı konularda işbirliğinin artırılması hedefleniyor.

Protokolle ayrıca her iki yükseköğretim kurumu öğretim üyeleri; bölümler, araştırma kurumları ve öğrencileri arasında da üniversitelerimiz arasında bilgi paylaşımı sağlanması amaçlanıyor.

Turgut, “Uluslararasılaşma Yolunda Yeni Bir Adım Attık”

İmzalanan protokole ilişkin açıklamalarda bulunan Rektör Turgut, iki kurum arasındaki iş birliğinin hayırlara vesile olmasını temenni ederek, “Uluslararasılaşma yolunda yeni bir adım atmak istedik. Gaziantep Üniversitesi, yaklaşık 4 bin yabancı öğrencisi olan bir üniversite. Son bir yılda yaptığımız atılım ile birlikte yabancı öğrenci sayımızı 94’ten 390’lara çıkarmayı başardık. Amacımız, Avrupa Birliği projeleri ve uluslararası projelerde komşu il ve kardeş üniversite olarak gördüğümüz Gaziantep Üniversitesi ile kültürel, sportif ve bilimsel çalışmalarda birlikteliği sağlamaktır. Gaziantep Üniversitesi köklü bir üniversite... Onların deneyimlerinden faydalanmak istiyoruz. Protokolün hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Özaydın, “Birlikten Güç Doğacak”

Rektör Özaydın ise, “Bu projeye gönülden evet diyorum. İki kardeş üniversiteyiz ve ortak projelerle ülkemize bilimsel anlamda iyi bir ivme kazandırmayı hedefliyoruz. Birlikte çalışıp güç birliği yapmak bizlere büyük mutluluk verecektir.” şeklinde konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.