Adıyaman Üniversitesine “Erişilebilirlik Belgesi”

Adıyaman Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engelli bireylerin sosyal hayata aktif bir şekilde katılımlarını sağlayacak düzenlemeler yapan ildeki kamu kurumları ile özel kuruluşlara “Erişilebilirlik Belgesi” verdi.

Engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştıracak şekilde yerleşke girişleri, otoparkları, engelli rampaları, kapılar, koridorlar ve asansörleri engelli vatandaşların kullanımına uygun hale getiren Adıyaman’daki bazı kamu kurumları ile özel kuruluşlar belgelerini Vali Mahmut Çuhadar’ın elinden aldı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün koordinasyonunda 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Valilik Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Vali Mahmut Çuhadar, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, Vali Yardımcısı Halid Yıldız,  İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, İl Jandarma Komutanı Albay Bilgihan Yeşilyurt,  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Fehmi Çelik, bazı kurum amirleri, engelli derneklerinin başkan ve temsilcileri ile engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.    

Gerçekleşen programda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından engelli ve yaşlı hizmetlerini kapsayan çalışmaları içeren slayt gösterimi yapıldı.

Takdim edilen erişilebilirlik belgesi ile ilgili konuşan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, Üniversite olarak Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığının “Engelsiz Erişim” ve “Engelsiz Eğitim” temalarıyla sahiplerine teslim etmeyi planladığı  “Engelsiz Üniversite”  ödüllerinden Turuncu Bayrak (Mekanda Erişilebilirlik) ve Mavi Bayrak (Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erişilebilirlik) ödüllerini de almış olmanın gururunu yaşadıklarını belirtti.

Turgut, “Engelli kardeşlerimizin iş ve sosyal hayatlarındaki yaşam standartlarını engelsiz hale getirmek hepimizin görevidir. Engellilik konusu sadece engelli bireylerin ve ailelerinin sorunu değildir, bütün toplumu ilgilendiren bir gerçekliktir. Her bireyin ileride bir engelli adayı olabileceğinin de bilinciyle engelli bireylerin toplumda sorumluluk almalarına yardımcı olarak kendi yardımlaşma duygularımızın da güçlenmesini sağlamalıyız. Adıyaman Üniversitesi olarak engelli öğrencilerimizin ve çalışanlarımızın önündeki engelleri kaldırmak için önemli çalışmalar yaptığımızı düşünüyorum. Engelli kardeşlerimiz için en kullanılabilir, daha cazip yaşam alanlarını inşa edene kadar da uğraş vereceğiz.” şeklinde konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.