Rektör Turgut’tan 66. Yıl Mesajı

Adıyaman’ımız, tarihi ve kültürel değerleriyle medeniyetimize öncülük etmiş önemli şehirlerimizden biridir. Farklı düşüncelerden ve inançlardan birçok insanın barış içinde, kardeşçe yaşadığı bu topraklar, ülkemiz ve dünya için müstesna bir örnektir. Hemşehrilerimizin feraseti sayesinde yüzyıllardır bu topraklara sadece dostluk ve kardeşlik hakim olabilmiştir.

İnsanlığın ilk yerleşim alanlarından birisi olan Adıyaman, her geçen gün büyümekte ve gelişmektedir. Tarihi ve doğal güzellikleri, yer altı ve yer üstü kaynakları ile ülkemizin güzide kentlerinden birisi olan Adıyaman, fiziki ve teknik altyapısını tamamlamış Üniversitesi ile hemşehrilerimize ve milletimize hizmet etmeye devam etmektedir. Her yıl ülkemizin çeşitli illerinden Adıyaman Üniversitemize eğitim görmeye gelen gençlerimiz, şehrimizin büyümesi ve gelişmesine önemli bir katkı sunmaktadır. Tarihin sıfır noktalarından biri olan Perre Antik Kentinden, Kommagene’nin dünya harikası gizemli eserlerine; ülkemizin en büyük barajı olan Atatürk Barajı’ndan petrol kuyularına kadar Türkiye’mizin önemli medeniyet merkezlerinden biri olan Adıyaman'ımızın il oluşunun 66. yıl dönümünü kutluyor, başta eğitim, sanayi, tarım ve hayvancılık olmak üzere şehrimizin her alanda Türkiye’ye öncülük etmesini diliyor, tüm hemşehrilerime saygı ve sevgilerini sunuyorum.

 

Prof. Dr. Mehmet TURGUT

Rektör

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.