Rektör Turgut’a Öğretmenler Günü’nde Anlamlı Ziyaret

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut’a 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle anlamlı bir ziyaret gerçekleştirildi.

Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Aydın ve beraberinde Dekan Yardımcıları Doç. Dr. İbrahim Yerlikaya, Doç. Dr. Hüseyin Polat ve Fakülte Sekreteri İbrahim Yapıcı’dan oluşan heyet, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut’u makamında ziyaret ederek çiçek takdim ettiler.

Nazik ziyaretlerinden ötürü Dekan Aydın ve beraberindeki heyete teşekkür eden Rektör Turgut, öğretmenliğin önemine değinerek, bir ülkenin kalkınmışlık seviyesi ve çağdaş bir ülke olma yetisinin öncelikle eğitim sistemindeki başarısına bağlı olduğunu vurguladı.

Turgut, “Öncelikle nazik ziyaretlerinden ötürü Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Aydın ve beraberindeki heyete teşekkürlerimi sunuyorum. Bu anlamlı günde bizleri mutlu ettiler. Şunu belirtmek isterim ki, geçmişin bilgi birikimi ile yeni nesilleri geleceğe hazırlamak hem kutsal bir görev hem de milli bir meseledir. Bir insanın akademik ve insani birikiminde birçok öğretmenin emeği ve özverisi vardır. Ülkemizin uçsuz bucaksız diyarlarına öğretmenlerimizi sürükleyen de bu özveridir. Öğretmenlerimiz, mesleklerini icra edebilmek uğruna geçmişten günümüze birçok bedel ödediler. Birçok evladımız ne yazık ki şehit edildi. Onları unutabilmemiz mümkün değil, Necmettin öğretmenimizin, Aybüke öğretmenimizin ve adını sayamadığım tüm şehitlerimizin hakkını ne yapsak da ödeyemeyiz. Onlara Rabb’imden bir kez daha rahmet diliyorum. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk nezdinde sevgi ve saygıyla andığımız öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyor, bu dünyadan ayrılan kıymetli öğretmenlerimizi de rahmetle yad ediyorum.” dedi.

 

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.