ADYÜ’deki Bilimsel Projeler Desteklenecek

ADYÜ TTO (Adıyaman Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi) koordinasyonunda, Adıyaman Üniversitesi akademisyenleri tarafından hazırlanan bilimsel araştırma projeleri, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut’a sunuldu.

“Sağlık” başlığı altında gerçekleştirilen aşı ve ilaç çalışmaları, ADYÜ TTO Müdürü Doç. Dr. Seval Uyanık, TTO uzmanları Öğr. Gör. Melek Demir, Arş. Gör. Yavuz Kahraman ve akademisyenlerden oluşan heyet tarafından Rektör Turgut’a gerçekleştirilen ziyarette masaya yatırıldı.

Ziyarette Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cumhur Kırılmış  da bulundu.

Eczacılık Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Nebih Lolak ve Dr. Öğr. Üyesi Süleyman Akocak, Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Muhsin Aydın, Kahta Meslek Yüksekokulu Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Şahan, Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Aysel Alkan Uçkun, Gıda Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Miraç Uçkun, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Dr. Öğr. Üyesi Esra Bozgeyik, Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji Arş. Gör. İbrahim Bozgeyik'in,  hazırladığı projeler ile birlikte Adıyaman Üniversitesinin sağlık alanında önemli başarılar kazanacağı vurgulandı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan ADYÜ TTO Müdürü Uyanık, “Adıyaman Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi öncülüğünde Adıyaman Üniversitesindeki akademisyenler tarafından hazırlanan birbirinden önemli sağlık projelerini Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Turgut hocamıza sunduk. Güzel geri dönüşler ve projelerimizin desteklenmesi konusunda olurlarını aldık. Projelerde emeği geçen akademisyen arkadaşlarıma ve desteklerini her zaman yanımızda hissettiğimiz Rektör hocamıza teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Rektör Turgut ise, bilimsel araştırma projelerinin Adıyaman Üniversitesi için taşıdığı önemi vurgulayarak, “Üniversitemizdeki akademisyen arkadaşlarımızın Adıyaman ve Adıyaman Üniversitesi için elini taşın altına koyduklarını görmek bizleri memnun etmiştir. Üreteceği yenilikler ve geliştireceği projelerle topluma öncü olması gereken üniversitelerimiz, her geçen gün büyüyen ve gelişen ülkemizin geleceğine ışık tutacaktır. Bu bağlamda bizler de Üniversitemizde ortaya konan her türlü bilimsel faaliyeti desteklemeye devam edeceğiz. Bugün Doç. Dr. Seval Uyanık’tan Üniversitemizde hazırlanan projeler ile ilgili ayrıntılı bilgiler aldım, verimli bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdik. Akademisyenlerimizi çalışmalarından ötürü tebrik ediyor, başarılarının devamı diliyorum.” şeklinde konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.