Adıyaman’da Afet Müdahale Planı (TAMP)Toplantısı Yapıldı

 

 

Adıyaman’da oluşabilecek afetlere karşı yerel imkanların değerlendirildiği Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) Koordinasyon Toplantısı yapıldı.

Vali Mahmut Çuhadar başkanlığında düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, Vali Yardımcısı Halid Yıldız, Belediye Başkan yardımcıları, Adıyaman Üniversitesi öğretim üyeleri ve ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri katıldı.

Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıda Adıyaman İl Afet Müdahale Planı’nın tüm ilde uygulanabilirliğini artırmak ve afetlere karşı hazırlıklı olmak, kurum ve kuruluşlara görevlerini hatırlatmak ve koordinasyonu sağlamak konuları üzerinde duruldu. Toplantıda Vali Yardımcısı Halid Yıldız, Adıyaman Afet Müdahale Planı sunumunu gerçekleştirerek, Adıyaman’ın depremselliği, kentte meydana gelmesi muhtemel afetler, ortaya çıkabilecek ikincil afetler, TAMP hizmet grubu operasyon planları, yerel düzey yönetim sistemi, hizmet grupları, hizmet grubu operasyon planları ana ve destek çözüm ortakları, kentte afet anında destek verecek iller ve Afet Yönetim Karar Destek Sistemi ile ilgili bilgiler verdi.

Adıyaman Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Dr. Öğr. Üyesi Senem Tekin, Adıyaman’ın doğal afet potansiyeli hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

Belediye Başkan Yardımcısı Ebubekir Fırat ise, Adıyaman ili yerleşim birimleri ile Adıyaman Belediyesinin olası depreme karşı hazırlıklarını anlattı.

Toplantıda değerlendirmelerde bulunan Vali Mahmut Çuhadar, “Doğal afetler ve depremler sadece Adıyaman ilimizin değil, ülkemizin ve dünyanın bir gerçeği. Depremler toplumun tamamını etkileyen afetlerdir. Bu gerçeği bilerek yaşamak ve depreme hazırlık yapmak gerekir. Bugünkü toplantımızda meydana gelebilecek olası bir deprem veya afette eksikliklerimizi gözden geçirmek amacıyla bir araya geldik. Bu sadece Valiliğimiz veya Belediyemizin değil, tüm kurumların ortak paydası olan bir meseledir. Depremin etkilerini en aza indirebilmenin temel kurallarından biri de vatandaşlarımızın bu konuya duyarlı olmalarıdır. Temennimiz afetlerin hiç yaşanmamasıdır.” dedi.

Toplantı görüş ve önerilerin ardından sona erdi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.