“Geleceğe Nefes Dünyaya Nefes” Projesi Kapsamında Adıyaman’da 82 Bin Fidan Toprakla Buluştu

Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğünün koordinasyonunda başlatılan “Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes” projesi bu yıl da 11 Kasım saat 11.11’de 81 ilde ve 973 ilçede aynı anda gerçekleşti.

Bu yıl ilk defa Azerbaycan, Bosna-Hersek, Malta, Kosova, Senegal, Kazakistan ve Ukrayna'nın da aralarında bulunduğu yaklaşık 30 ülkenin katıldığı Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında 83 milyon fidan toprakla buluştu.

Proje kapsamında, ülke genelinde orman sahasını ve ağaç servetini çoğaltmak, erozyon kontrolünü teşvik etmek ve biyolojik çeşitliliği geliştirmek amacıyla Adıyaman’da da 9 ayrı lokasyonda eş zamanlı olarak toplam 82.000 adet fidan dikimi gerçekleştirildi.

Yeşilin her tonuyla toprağa hayat vermek, ağaç ve orman sevgisini yaygınlaştırmak amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan “Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes” projesi kapsamında Vali Mahmut Çuhadar, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Gölbaşı Kaymakamı Mutlu Köksal, Gölbaşı Belediye Başkanı İskender Yıldırım, Adıyaman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cumhur Kırılmış, Gölbaşı Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Abuzer Akgün, kurum amirleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş Gölbaşı Yarbaşı Köyü mevkiindeki ağaçlandırma çalışmalarına katılarak fidan dikimi gerçekleştirdi.

Yarbaşı mevkiinde öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılanan il protokolü, saatler 11:11’i gösterdiğinde vatandaşlar, öğrenciler ve Jandarma Özel Harekât Timleri ile birlikte “Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes”projesi kapsamında fidan dikimi yaparak diktikleri fidanlara can suyu verdiler.

Proje ile ilgili konuşan Adıyaman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cumhur Kırılmış, projenin gelecek nesillere yeşil bir dünya bırakmak adına önemli bir adım olduğunu vurgulayarak, “Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde Tarım ve Orman Bakanlığımızın koordinesindeki proje kapsamında Türkiye’nin 81 ilinde eş zamanlı olarak saat 11:11’de 11 Milyon fidan toprakla buluştu. İlimizde de 9 ayrı lokasyonda 82.000 adet fidanı toprakla buluşturduk. Bu projenin amacı gelecek kuşaklara daha yeşil, daha yaşanılabilir bir ülke bırakmak ve vatandaşlarımıza ormanı ve yeşili sevdirmektir. Her köşesi cennetten bir parça olan eşsiz vatanımızı bizden sonraki kuşaklara en güzel şekilde emanet etmek bizlerin büyük bir sorumluluğudur. Üniversite olarak da Merkez Kampüsümüzün yanı sıra, Besni, Kahta ve Gölbaşı Kampüslerimizde de önemli ağaçlandırma çalışmaları yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Ekilen fidanların ülkemize hayırlı olmasını diliyor, projeye yoğun bir katılım gösteren bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, böyle bir proje başlattıkları için de Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sayın Tarım ve Orman Bakanımıza şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

 

 

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.