Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ADYÜ’de Anıldı

Ölümünün 82. yıl dönümünde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Adıyaman Üniversitesinde gerçekleştirilen programla anıldı. 
Anma programı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cumhur Kırılmış’ın Üniversite Kampüsü’nde Atatürk anıtına çelenk sunmaları, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. 
Buradaki programa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Doğanoğlu, Üniversite Genel Sekreteri Doç. Dr. Aykut Dündar, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Sayad Kocahan ve Doç. Dr. İbrahim Hakan Bucak’ın yanı sıra öğretim elemanları ve Üniversite idari çalışanları katıldı.
10 Kasım Atatürk’ü anma programı, Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen bir dizi etkinlikle devam etti.
Gerçekleştirilen programa, Vali Mahmut Çuhadar, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, İl Jandarma Komutanı J. Albay Bilgihan Yeşilyurt, kurum amirleri, siyasi parti başkanları ve STK temsilcileri katıldı.
Program, Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Seydi Vakkas Toprak tarafından gerçekleştirilen “Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk” konulu konferans ile başladı.
Etkinlikler, Üniversite Devlet Konservatuvarı Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ayça Avcı tarafından okunan “Mustafa Kemal’im” adlı şiir ile devam ederken, şefliğini Öğr. Gör. Sultan Bilget Güçlüer’in yaptığı ve piyanoda Dr. Öğr. Üyesi Ayça Avcı’nın yer aldığı Devlet Konservatuvarı Korosu tarafından verilen müzik dinletisi ile son buldu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.