Adıyaman Üniversitesi, Covid-19 Tedbirlerini Artırdı

Adıyaman Üniversitesi, Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında, koruyucu önlemleri en üst seviyeye çıkardı.

Virüsün yayılmaması amacıyla ilk etapta akademik ve idari birimlerde dezenfekte çalışmaları, maske ve sosyal mesafe zorunluluğu getirilirken, fakülte ve idari binalara uyarıcı afişler asıldı.

Bu çalışmaların ardından, Üniversite Merkez Kampüsü içerisindeki tüm giriş kapılarında ateş ölçme ve antiseptik uygulaması yapılmaya başlanırken, Toplu HES Kodu Sorgulama ve Kayıt Sistemi kuruldu.

Bu sistem ile birlikte, her birimin kendi bünyesinde belirlediği bir personel, diğer personellerin E-Devlet üzerinden edinmiş oldukları HES kodunu günlük sorgulayarak riskli grup içerisinde olup olmadıklarını belirleyecek.

Üniversitedeki koruyucu önlemlerle ilgili açıklamalarda bulunan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, küresel ölçekte yaşanan ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak ilan edilen Koronavirüs tehlikesinin ülkemizde etkisini devam ettirdiğini belirtti.

Turgut, “Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere pek çok ülkede ağır bilançolarla seyreden bu salgın için ülkemizde önleyici tedbirler alınıyor. Üniversitemizde de koruyucu ve önleyici önlemler alınarak sürecin hassasiyetle sürdürülmesine azami derecede önem verilmektedir. Adıyaman Üniversitesi olarak daha önce tedbirler almamıza rağmen vakaların artmasıyla birlikte bu tedbirlerimizi en üst seviyeye çıkardık.” dedi.

Güvenlik noktalarındaki kontrolleri yerinde inceleyen Prof. Dr. Turgut, “Öğrencilerimizin uzaktan eğitim aldıkları bu süreçte hem kampüs dezenfektasyonunu sağladık hem de mevcut personelimizin sağlık güvenliğini en üst seviyeye çıkardık. Şu ana kadar güvenlik noktalarımızda şüpheli vakaya rastlamadık. Ülke olarak tüm kurumlarımızla birlikte virüs ile olan mücadelemizi iş birliği halinde sürdürmeye kararlıyız. Bu süreci en az zararla ve bir an önce atlatmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bizlere düşen öncelikle öğrencilerimizin ve kampüsümüzün sağlık güvenliğini en üst düzeyde korumaktır. Şimdiye kadar başarıyla aldığımız önlemlere ek olarak neler yapılabileceği üzerine uzman ekiplerimizle iş birliği halindeyiz. Son olarak Toplu HES Kodu Sorgulama ve Kayıt Sistemini kurduk.  Bu sistem ile birlikte, her birimin kendi bünyesinde belirlediği bir personel diğer personellerin E-Devlet üzerinden edinmiş oldukları HES kodunu günlük sorgulayarak, riskli olup olmadıklarını belirleyecek.” dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.