ADYÜ, Uluslararası Bilimsel Bir Platformda Temsil Edilecek

 

Bilim ve Sanayide Avrupa İşbirliği (COST) programında bir başarı da Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Deniz Sunar Çerçi ve Doç. Dr. Salim Çerçi’den geldi.

Prof. Dr. Çerçi ve Doç. Dr. Çerçi, COST kapsamında "CA16201 - Unraveling new physics at the LHC through the precision frontier" isimli aksiyonda yönetim komitesi üyesi (MC) olarak çalışmalarına devam ederken, 2020 yılından itibaren yeni bir “CA18108 - Quantum gravity phenomenology in the multi-messenger approach” isimli aksiyona da yönetim komitesi üyesi (MC) olarak Türkiye’yi ve Adıyaman Üniversitesini temsilen atandı.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Çerçi, COST’un dünyanın çeşitli ülke ve üniversitelerinden bilim insanlarının bir araya gelerek araştırma ve teknolojiye dair yenilikçi fikirlerini meslektaşlarıyla paylaşma imkanı sağlayan uluslararası bir bilimsel platform olduğunu ifade etti. 

Her iki aksiyonun temel amacının, deneysel ve kuramsal çalışmalar yapan bilim insanlarını biraraya getirerek evrenin ve temel yasalarının daha iyi anlaşılmasını sağlamak olduğunun altını çizen Çerçi, “Aksiyonda çalışmakta olan öğretim üyelerimiz bu projelerle ülkemize önemli kazanımlar sağlayacak ve yeni uluslararası işbirliklerini sağlayabilecek projelere imza atacaklardır. Adıyaman Üniversitesinin ismini uluslararası bilimsel bir platformda temsil etmenin gururunu yaşıyoruz.” dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.