Rektör Turgut’tan Ermenistan’ı Kınama Mesajı

Geçmişte Hocalı Katliamı ve Karabağ işgali gibi sayısız sivil katliama imza atan Ermenistan, bugün de Azerbaycan toprağında uluslararası hukuka aykırı olarak sürdürdüğü işgal sonucunda masum sivilleri hedef almaktadır. Ermenistan'ın, dost ve kardeş ülke Azerbaycan ordusunun mevzilerine ve sivil yerleşim yerlerine yaptığı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Saldırılarda şehit olan kardeşlerimize rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Tarihi karanlık eylemler ve katliamlarla dolu olan Ermenistan, işgalci olduğu Azerbaycan topraklarında sivil halka zulmetmeye devam etmektedir. Ermenistan’ın yaptığı bu eylemler, bir devlet terörüdür. ABD, Rusya ve AB, bu Ermeni terörüne, Ermeni çetecilere “dur” demelidir. Aksi takdirde ateşle oynayan Ermenilere gereken cevap verilecek ve bunun bedeli ağır olacaktır. Türkiye olarak şimdiye kadar olduğu gibi, bugün ve yarın da bölgede barış ve huzurdan uzak her türlü eylemin karşısında duracak ve tüm gücümüzle can Azerbaycan'ımızın yanında olmaya devam edeceğiz.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.