Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Kızılay’dan Adıyaman Üniversitesine Ziyaret

Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Prof. Dr. Mehmet Turgut’u makamında ziyaret etti.

Birtakım incelemelerde bulunmak üzere Adıyaman’a gelen Prof. Dr. Kızılay, Prof. Dr. Turgut ile görüşme gerçekleştirdi.

Üniversitede gerçekleştirilen çalışmalar ve devam eden projeler hakkında Turgut’tan bilgi alan Kızılay, Adıyaman Üniversitesinin ülkede rol model olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyledi.

Ziyarette, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Doğanoğlu, Prof. Dr. Cumhur Kırılmış, Üniversite Genel Sekreteri Doç. Dr. Aykut Dündar ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Sayad Kocahan da bulundu.

Görüşmenin ardından Üniversite kampüsünü gezen Kızılay, yeni dönemde yapılması planlanan yatırımlar hakkında bilgilendirildi.

Ziyaretin ardından Adıyaman’da faaliyetlerini sürdüren VETAL A.Ş. aşı firmasında aşı ve panzehir çalışmalarını ve tesisleri inceleyen Kızılay, Adıyaman Üniversitesi, TUBİTAK ve VETAL firması iş birliğinde Kovid-19 ile mücadele çerçevesinde yürütülen “Kovidsera” adlı beşeri antiserum çalışmaları ile ilgili VETAL A.Ş. Genel Müdürü Abdullah Tutak’tan bilgi aldı.

İncelemeler sonrasında konuşan Kızılay, Adıyaman Üniversitesi öncülüğünde gerçekleştirilen çalışmalarda önemli bir aşama kaydedildiğini söyledi.

Kızılay, Turgut ve ekibine çalışmalarında başarılar dilerken, Turgut ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Turgut, “Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay’a nazik ziyaretlerinden ötürü teşekkür ediyorum. Ziyaret kapsamında, Üniversitemizde gerçekleştirdiğimiz ve hayata geçirilmesi planlanan projelerimiz ile ilgili çeşitli istişareler gerçekleştirdik. Kendisine, Üniversitemiz, TUBİTAK ve VETAL firması iş birliğinde Kovid-19 ile mücadele kapsamında gerçekleştirdiğimiz “Kovidsera” adlı beşeri antiserum çalışmaları ile ilgili bilgiler verdik. Verimli bir ziyaret olduğunu düşünüyorum, Prof. Dr. Kızılay ve ekibine çalışmalarında başarılar diliyorum.” dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.