Rektör Turgut’un 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı

Türkiye Cumhuriyetinin ilelebet payidar kalmasının en önemli teminatlarından biri olan gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutluyoruz.

Vatanımızın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğünü korumak için canları pahasına cepheden cepheye koşan, bu uğurda şehit olmayı göze alan gazilerimiz, ülkemizin medar-ı iftiharlarıdır.

Geçmişi şanlı zaferlerle dolu Türk tarihinin temelinde gazilerimizin ve şehitlerimizin azmi, inancı ve kararlılığı yatmaktadır. Bugünkü güçlü ve yükselen Türkiye’yi onların idealleri ve kahramanlıkları ile imar ediyoruz. Gözlerini bile kırpmadan şehadete yürüyen, kahramanlıkları ve vatanseverlikleri ile her zaman övündüğümüz, şehitlik mertebesine ve gazilik unvanına ulaşmış yiğitlik abidelerine yapılabilecek en anlamlı teşekkür onların bizlere emanet ettiği ülkeye sahip çıkarak, milletimizin birliği ve dirliği için mücadele etmektir.

Şehitlik ve gazilik makamına büyük bir minnet ve şükranla saygı gösteren milletimiz, 19 Eylül 1921’de Mustafa Kemal Atatürk’e TBMM tarafından “Gazi” unvanı verilmesinin ardından bu günü Gaziler Günü olarak kutlamaya başlamıştır.

Bu vesile ile vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve huzuru için canlarını feda eden aziz şehitlerimize ve ebediyete intikal etmiş gazilerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, hayatta olan gazilerimizi de minnetle ve şükranla anıyorum.

 

Prof. Dr. Mehmet Turgut

Rektör

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.