ADYÜ, Öğrencilerine ve Üniversitelerde Okuyan Adıyamanlı Hemşehrilerine Dijital Destek Sağlayacak

Adıyaman Üniversitesi, pandemi süreci nedeniyle uzaktan gerçekleştirilmek zorunda kalınacak eğitim faaliyetleri için Adıyaman’da ikamet eden kendi öğrencileriyle farklı üniversitelerin öğrencilerine her türlü teknolojik ve dijital desteği sağlayacak.

Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, pandemi sürecinde öğrencilerimizin eğitim-öğretim sürecinden uzaklaşmaması için her türlü alt yapıyı sağladıklarını belirterek şöyle konuştu: “Malumunuz olduğu üzere ülkemizde koronavirüs vakalarının başlamasıyla 16 Mart’ta üniversitelerimiz de eğitim-öğretime ara vermek zorunda kalmıştı. Öğrencilerimizin bu süreçten olumsuz etkilenmemesi için Bilgi İşlem Daire Başkanlığımız ve UZEM (Uzaktan Eğitim Merkezi)’in koordinasyonunda akademik personelimizin de özverisiyle Mergen sistemimiz üzerine hocalarımız her ders için ayrı olmak üzere ders anlatım videolarını, slaytlarını ve ders notlarını yüklediler. Öğrencilerimiz kendilerine verilen şifrelerle Mergen sistemimize girip hocalarının videolarını ve ders notlarını takip ederek final sınavlarına hazırlandılar. Şimdi önümüzde yeni bir eğitim öğretim dönemi var. Bu kapsamda da hem Merkez Yerleşkemizde hem de Kahta, Gölbaşı ve Besni Yerleşkelerimizde Üniversitemizin tüm teknolojik ve dijital imkanlarını öğrencilerimizin hizmetine açıyoruz. Ayrıca, farklı üniversitelerde okuyan ve Adıyaman’da ikamet eden vatandaşlarımız da Üniversitemize, Kahta, Gölbaşı veya Besni Yerleşkelerimize gelerek eğitimleri için kendilerine sunulacak olan teknolojik ve dijital alt yapıdan yararlanabilecekler. Böylelikle, internet veya bilgisayar imkânı olmayan ya da internet kesintisi sorunu yaşayabilecek öğrencilerimizin ve başka üniversitelerde okuyan hemşehrilerimizin uzaktan eğitim ile ilgili sıkıntı yaşamamalarını amaçlıyoruz. 16 Mart’tan bu yana öğrencilerimizin eğitim-öğretim sürecinin aksamaması için özveriyle çalışan tüm akademik ve idari personelimize teşekkür ediyor, eğitimlere katılacak olan evlatlarımıza başarılar diliyorum. İnşallah bu sıkıntılı süreci hep birlikte atlatacak ve tekrar birbirimize kavuşacağız.”

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.