Rektör Turgut Uyardı: “Virüse Yakalanmamaya Odaklanmalıyız”

Adıyaman Üniversitesi Rektörü ve Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Turgut, son günlerde ülke genelinde ve Adıyaman’da artış gösteren Koronavirüs vaka sayılarına ilişkin vatandaşları maske, sosyal mesafe ve kişisel temizlik konusunda uyardı.

Rektör Turgut, üç önemli kurala dikkat edilmesi halinde Koronavirüs salgının durdurulabileceğinin altını çizerek “Hepimiz maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edersek virüs bulaşmaz, salgın da durur.” dedi.

Virüsün hızlı mutasyon geçirebildiğini belirten Turgut, “Aşılansanız bile kazandığınız bağışıklık uzun süre etkili olmayabilir. Çünkü, virüsler hızlı mutasyon geçirerek genetik yapılarını değiştirebiliyorlar. Virüse karşı bağışıklık kazanmak yerine maske, mesafe ve hijyene dikkat ederek virüse yakalanılmamasına odaklanılmalı. Şu anda hepimizin üzerinde yoğunlaşması gereken husus virüsten korunmak. Sağlıkçılarımızın ne kadar cansiparane çalıştıklarını hepimiz görüyoruz. Herkesin bir ailesi var, sevdikleri var, lütfen öncelikle kendimizi ve bizleri tedavi etmek zorunda olan insanları düşünerek kurallara eksiksiz riayet edelim. Unutmayalım ki salgın devam etse de biz kendimizi korursak virüse yakalanmayız. Hepimiz buna dikkat edersek virüs bulaşmaz, 15-20 gün içerisinde de virüs etkisini kaybeder, salgın da durur.” ifadelerini kullandı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.