Rektör Turgut TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Mandal’ı Ziyaret Etti

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut ve AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın,  Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’a iade-i ziyarette bulundu.

Ziyarette, Adıyaman Üniversitesi ve VETAL A.Ş.  işbirliği ve TÜBİTAK’ın desteğiyle Covid-19 tedavisi için geliştirilme aşamasında olan Covidsera antiserum çalışmaları ve diğer bilimsel projeler ele alındı.

Covid-19’a karşı Adıyaman Üniversitesi öncülüğünde yürütülen serum çalışmasının bir TÜBİTAK projesi olduğunu belirten Rektör Turgut, “Prof. Dr. Hasan Mandal’a ve TÜBİTAK’a serum çalışmamıza verdikleri destek için çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.