Adıyaman'da 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlandı

İstiklal Savaşı’nın en önemli muharebelerinden olan ve aziz milletimizin Türk askeri ile bütünleşerek bağımsızlığı uğruna elde ettiği 30 Ağustos Zafer Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Adıyaman’da da düzenlenen törenle kutlandı.

Hükumet Konağı bahçesindeki çelenk sunma töreni ile başlayan etkinlik, Valilik önünde Atatürk Anıtı’na çelenk konması, bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

30 Ağustos Zafer Bayramı töreninin ardından, Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Valilik Makamında tebrikatları kabul etti.

30 Ağustos Zafer Bayramı Dolayısıyla Şehitlik Ziyareti Gerçekleştirildi

İl protokolü, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Adıyaman Belediye Mezarlığı Şehitliği’ni ziyaret etti.

Koronavirüs salgını sebebiyle alınan genel ve yerel tedbirler gereğince sınırlı sayıda katılımcı ile yapılan ziyarete, Vali Mahmut Çuhadar, CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Garnizon Komutanı Per. Yüzbaşı Yasin Gündoğmuş, Belediye Başkanı Süleyman Kılıç, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, İl Jandarma Komutanı J. Albay Bilgihan Yeşilyurt, STK Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Vali Çuhadar ve il protokolü okunan Kur'an-ı Kerim ve duaların akabinde şehit kabirlerini ziyaret ederek kabirlere karanfil bıraktılar.

 

 

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.