TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal Adıyaman Üniversitesini Ziyaret Etti

Birtakım incelemelerde bulunmak üzere Adıyaman’a gelen Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut’u ziyaret etti. 

Prof. Dr. Mandal’a TÜBİTAK Gen Mühendisliği ve Biyoteknoloji Enstitüsü (GMBE) Müdürü Prof. Dr. Şaban Tekin eşlik etti.

Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fatih Doğanoğlu, Prof. Dr. Cumhur Kırılmış, Üniversite Genel Sekreteri Doç. Dr. Aykut Dündar ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Sayad Kocahan da hazır bulundu.

Adıyaman’da ilk olarak Vali Mahmut Çuhadar’ı ziyaret eden Mandal, daha sonra Adıyaman’da faaliyetlerini sürdüren VETAL A.Ş. aşı firmasında aşı ve panzehir çalışmalarını ve tesisleri inceledi.

İncelemeler sonrasında Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut’u makamında ziyaret eden Mandal, Üniversite bünyesinde devam eden ve yeni dönemde hayata geçirilmesi planlanan araştırma projeleri hakkında Rektör Turgut’tan bilgi aldı.

Mandal, Rektör Turgut ve ekibine çalışmalarında başarılar dilerken, Rektör Turgut ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şöyle konuştu: “Bugün TÜBİTAK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Hasan Mandal ve ekibini Adıyaman’da ve Adıyaman Üniversitesinde ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Üniversitelerimizdeki bilimsel projelerin artırılması ve toplumun ihtiyaçlarına cevap vermesi noktasında TUBİTAK Başkanımız her zaman bizlere destek olmuştur. Adıyaman Üniversitesi ve VETAL A.Ş. ortaklığında yürüttüğümüz beşeri antiserum çalışmalarında da her türlü desteği verdiler, çalışmalarımız olumlu bir biçimde ilerliyor. Adıyaman Üniversitesi olarak bundan sonraki süreçte de bilimsel çalışmalara ağırlık vereceğimizi ve bu anlamda öncü bir üniversite olacağımızı ifade etmek istiyorum.”

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.