Rektör Turgut’un 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos Zaferi, bütün dünyaya örnek olacak şekilde yüce Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde verdiği onurlu ve insanüstü mücadelesinin sonucunda kazanılmış büyük bir zaferdir.

Türk milletinin başlattığı istiklal mücadelesi yokluk, yoksulluk ve imkânsızlıklara rağmen “Zaferler ayı” olan Ağustos’un sonunda elde ettiği Büyük Taarruz ile zafere ulaşmıştır.

Böylece 26 Ağustos 1071'de Sultan Alparslan liderliğindeki Malazgirt Zaferi ile açılan Anadolu'nun kapısı, 30 Ağustos 1922'de Gazi Mustafa Kemal liderliğindeki Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile bir daha kapanmamak üzere ilelebet açılmıştır.

Dün, 98 yıl önceki emperyalist istilaya karşı “Ya İstiklal, Ya Ölüm!” ilkesi etrafında birleşerek bağımsızlığına kavuşmak isteyen dünya halklarına örnek olmuş aziz milletimiz, bugün de 15 Temmuzlarda “Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan ve Tek Devlet” ilkeleri etrafında bütünleşerek yine tüm istilalara inancıyla karşı koymakta ve dünyanın dört bir yanındaki tüm mazlum ve mağdurların umudu olmaya devam etmektedir.

Bu vesileyle bir kez daha Büyük Zafer’in 98. yıl dönümünü kutluyor, Büyük Taarruz’un Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal’i ve silah arkadaşlarını minnetle yâd ediyor, tüm şehitlerimize ve ebediyete intikal etmiş gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

 

Prof. Dr. Mehmet TURGUT

Rektör

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.