ADYÜ Adıyaman’ın Tarih Öncesi Dönemlerine Işık Tutacak

Adıyaman’ın tarih öncesi dönemlerine ışık tutacak olan “Adıyaman İli Arkeolojik Yüzey Araştırmaları Projesi” kaldığı yerden devam ediyor.

Kültür Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ile Adıyaman Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan çalışmalar kapsamında, Adıyaman’ın özellikle tarih öncesi (M.Ö. 40.000 – 2500) ve hemen sonrası dönemlerine (M.Ö. 2500-500) ait kültürlerin saptanması planlanıyor.

Konuyla ilgili konuşan Adıyaman Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sabahattin Ezer, Adıyaman’ın sahip olduğu zengin arkeolojik potansiyeli ön plana çıkarmak istediklerinin altını çizdi.

Ezer, “2013 yılında Kültür Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nün izinleri ile başlatılan Adıyaman İli Arkeolojik Yüzey Araştırmaları Projesinin 5. etap çalışmalarına 3 yıllık bir aradan sonra tekrar başlandı. Söz konusu proje ile Adıyaman’ın, özellikle tarihöncesi (M.Ö. 40.000 – 2500) ve hemen sonrası dönemlerine (M.Ö. 2500-500) ait kültürlerin saptanması amaçlanmaktadır. Bu sayede Adıyaman’ın sahip olduğu zengin arkeolojik potansiyeli de ön plana çıkartılmış olacak. İlk günkü çalışmalar ile bu dönem kültürlerine ilişkin önemli veriler elde edildi. Adıyaman’da Arkeolojik Yüzey Araştırması çalışmaları için gerekli izinleri sağlayan Kültür Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü başta olmak üzere, projemiz için gerekli destekleri esirgemeyen Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut’a ve Adıyaman Belediyesi Başkanı Süleyman Kılınç’a teşekkür ediyoruz.” dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.