ADYÜ Devlet Konservatuvarında Ön Eleme Sınavı Dijital Olarak Gerçekleştirildi

Adıyaman Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzikoloji Bölümü 2020-2021 akademik yılında eğitim görmeye başlayacak yeni öğrenciler için ön eleme sınavı dijital olarak gerçekleştirildi.

Adaylar, Üniversitemiz Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından geliştirilen uzaktan dijital sınav platformu ile sınava tabi tutulurken, sınava toplamda 117 aday katıldı.

Dijital olarak gerçekleştirilen ön eleme sınavından 60 ve üzeri alan adaylar ikinci aşama sınavına girmeye hak kazanırken, sınav sonunda 2’si engelli olmak üzere toplamda 25 adayın Adıyaman Üniversitesi Devlet Konservatuvarına kabul edileceği bildirildi.

Komisyon Başkanlığını Adıyaman Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Barış Toptaş’ın yaptığı sınavda, Dr. Öğr. Üyesi Selin Oyan ve Öğr. Gör. Sultan Bilget Güçlüer komisyon üyesi olarak görev aldı.

Sınav sonrası açıklama yapan Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Toptaş, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da konservatuvarımıza adaylarımızın ilgisi yoğundu. Çok yetenekli adaylarımız vardı. En iyi adaylarımız öğrencimiz olmaya hak kazandı. Bizleri tercih eden tüm öğrencilerimize ve sınav süresince bizlere destek olan değerli hocalarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Sınavın İkinci Aşaması 29 Ağustos'ta

İkinci aşama sınavın 29 Ağustos'ta yapılacağını belirten Toptaş, “Sınavda iki adet tonal ezgi, iki adet  modal (makamsal) ezgi, iki adet şarkı, iki adet enstrüman performansı ve iki adet ritmik çalma soruları ile dijital ortamda sınav yapılacaktır. Adaylarımıza can-ı gönülden başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Adaylar, sınav sonuçlarına https://konservatuvar.adiyaman.edu.tr/tr/duyurular/2020/08/25/2020-2021-egitim-ogretim-yili-devlet-konservatuvari-ozel-yetenek-sinavi-1.-asama-sonuclari adresinden ulaşabililer.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.