ADYÜ BESYO Yeni Öğrencilerini Belirledi

Adıyaman Üniversitesinde Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) yeni öğrencilerini belirlemek üzere özel yetenek sınavı yatı.

ADYÜ Stadyumunda yapılan sınavda, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü ve Antrenörlük Eğitimi Bölümü için belirlenen 90 kişilik kontenjanın içerisinde yer almak amacıyla 360 erkek, 150 kız sporcu olmak üzere toplam 510 aday birbiri ile yarışırken, 6 milli sporcu da Adıyaman Üniversitesinde eğitim görmek için özel yetenek sınavına katıldı.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut’un ilk çıkış bayrağını kaldırdığı yarışlar büyük çekişmeye sahne oldu.

Rektör Turgut, sınav öncesi yaptığı konuşmada adaylara başarılar dilerken, “Türkiye'nin dört bir yanından Üniversitemizde eğitim görmek için müracaat eden çok sayıda öğrencimiz var. Objektif ve şeffaf bir sınav ile en başarılı 90 öğrencimiz Üniversitemizde okumaya hak kazanacak. Tüm öğrencilerimizi gösterecekleri çabadan dolayı tebrik ediyor, hepsine başarılar diliyorum.” dedi.

BESYO Müdürü Doç. Dr. Ümit Yetiş ise, sınav sonrasında aday öğrencilere göstermiş oldukları gayret ve ilgiden dolayı teşekkür etti.

Özel yetenek sınavlarının ardından 44 erkek, 35 kız,  6 milli ve 5 engelli sporcu ADYÜ BESYO’ya yerleşmeye hak kazandı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.