ADYÜ’de Yetiştirilen Bir Ton İki Yüz Kilo Üzüm Şehit Yakınları ve Dar Gelirli Ailelere Dağıtıldı

Adıyaman Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi (ADYÜTAYAM)’da yetiştirilen bir ton iki yüz kilo organik üzüm, ilimizdeki şehit yakınları ve dar gelirli 400 aileye dağıtıldı.

Adıyaman Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı (SKS) kontrolünde paketlenen üzümler, Adıyaman Valiliği tarafından önceden tespit edilen ailelerin adreslerine teslim edildi.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut’un talimatları doğrultusunda gerçekleştirilen çalışma, kamuoyu ve vatandaşların takdirini topladı.

Konuyla ilgili konuşan Rektör Turgut, geleneksel hale getirmeyi düşündükleri çalışmanın örnek teşkil etmesi gerektiğini belirterek, “Üniversitemiz bünyesindeki tarımsal uygulama merkezinde organik şekilde yetiştirilen bir ton iki yüz kilo üzümü, vatan uğruna toprağa düşen şehitlerimizin yakınlarına ve ilimizdeki dar gelirli ailelere dağıttık. Toplanan üzümleri paketledikten sonra Adıyaman Valiliği tarafından belirlenen ailelerimize teslim ettik. Bu çalışmamızın çok güzel geri dönüşlere vesile olacağından hiç şüphem yok. Adıyaman Üniversitesi olarak insanımıza bilimin yanı sıra sosyal sorumluluk noktasında da örnek olabilmeyi amaçlıyoruz. Emeği geçen Üniversite personelimize teşekkür ediyorum.” dedi.

 

 

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.