ADYÜ’den 2019’daki Bilimsel Çalışmalarda Türkiye Derecesi

Adıyaman Üniversitesi, Web of Science verileri esas alınarak hazırlanan akademik yayın sıralamasında ülke genelindeki devlet üniversiteleri arasında 9., Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki üniversiteler arasında ise 1. olma başarısı gösterdi.

Memurlar.net tarafından hazırlanan “2019 yılı devlet üniversiteleri yayın sıralaması” raporunda üniversitelerin indeksli yayın performansları 14 farklı göstergeye göre değerlendirildi.

Web of Science verileri esas alınarak hazırlanan raporda üniversitelerin indeksli yayın sayısı öğretim üyesi ve öğretim elemanları sayılarına bölünerek iki farklı skor elde edildi.

Güneydoğu’da İlk Sıradayız!

Adıyaman Üniversitesi, 108 devlet üniversitesinin değerlendirilmeye alındığı raporda, 2019’da indeksli akademik yayın sıralamasında Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bulunan 9 üniversite arasında öğretim üyesi başına düşen yayın sayısı bakımından 1. sırada yer aldı.

Ülke Genelinde 9. Sıradayız

Adıyaman Üniversitesi ayrıca;  2019 yılında öğretim üyesi başına düşen indeksli yayın sayısı bakımından devlet üniversiteleri arasında en yüksek puana sahip olan 9. üniversite olma başarısı gösterdi.

2006-2008 yılları arasında kurulmuş devlet üniversitelerinin genel yayın sıralamasında Adıyaman Üniversitesi 41 üniversite arasında en yüksek skora sahip 3. üniversite olarak önemli bir başarıya daha imza atmış oldu.

Rektör Turgut, “Daha Büyük Başarılar İçin Daha Çok Çalışacağız”

Elde edilen başarılı tabloyu değerlendiren Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, elde edilen başarıda emeği geçen tüm akademisyenlere teşekkür ettiğini belirterek, “Adıyaman Üniversitesinin Web of Science verileri esas alınarak hazırlanan raporda önemli bir başarı elde etmesi bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. 108 devlet üniversitesinin değerlendirilmeye alındığı raporda, 2018 yılında 379 öğretim üyesi bulunan Adıyaman Üniversitesi, 391 indeksli yayınla 1,03 puan alarak 13. sırada yer alırken, 2019 yılında ise 380 öğretim üyesi tarafından hazırlanan 486 indeksli yayınla 1,28 puan toplayarak 9. sırada yer alma başarısı göstermiştir. 2006-2008 yılları arasında kurulan 41 üniversite içerisinde akademik yayın anlamında 3. sırada olmak ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki üniversiteler arasında 1. olmak hakikaten üstünde durulması gereken başarılardır. Daha önemli başarılara imza atmak ve ciddi istatistikler elde etmek için daha çok çalışmamız gerektiğinin farkındayız. Adıyaman Üniversitesini el birliği ile en güzel yerlere taşıyacağımızdan eminim. Emeği geçen tüm akademisyen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.