Adıyaman Üniversitesi İdlib’deki Kardeşlerimiz İçin Yardım Kampanyası Düzenliyor

Adıyaman Üniversitesi tarafından, Suriye’deki rejim güçlerinin bombalı saldırılarına maruz kalarak Türkiye sınırına göç etmek zorunda kalan İdlib’deki siviller için yardım kampanyası düzenleniyor.

Yoğun bombardımana maruz kalan siviller için acil yardım çağrısında bulunan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut,  yaşanan insanlık dramına sessiz kalamayacaklarını vurguladı.

İdlib ’deki sivillerin temel insani ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğini belirten Turgut, Suriye’nin İdlib kentinde yıllardır devam eden insanlık dramının son günlerde çok daha vahim noktalara eriştiğinin altını çizdi.

Turgut, “Milyonlarca insan, yanlarına hiçbir eşyasını bile almadan, birçoğu yalın ayak şekilde, can havliyle sınırımıza göç ederek insanlığımıza ve kardeşliğimize müracaat etmişlerdir. Bu soğuk kış günlerinde yardımlarımızı bekleyen milyonlarca mazluma hep birlikte elimizi uzatmak amacıyla Üniversitemiz bünyesinde bir yardım kampanyası düzenlenecektir. İdlib’deki kardeşlerimizin temel insani ihtiyaçlarının (Kuru gıda, Giysi, Ayakkabı, Battaniye) karşılanması amacıyla düzenlenen yardım kampanyası 26 Şubat Çarşamba saat 17:00’a kadar devam edecek ve yapılan yardımlar Üniversitemiz Merkezi Derslikler Binası Güvenlik Noktası’na teslim edilecektir. Üniversitemizdeki herkesin bu yardım kampanyasına kayıtsız kalmayacağını ümit ediyorum.” dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.