Adıyaman Üniversitesinden Uluslararası Nemrut Festivali’ne Tam Destek

Adıyaman’daki sivil toplum kuruluşları, turizm kenti Adıyaman’ın tanıtımına katkı sunmak amacıyla gerçekleştirilmesi planlanan “Uluslararası Nemrut Festivali”nin hazırlıklarını yapmak amacıyla Vali Aykut Pekmez başkanlığında bir araya geldi.

Yaz döneminde yapılması planlanan festivalle ilgili yol haritasını belirlemek amacıyla Hilton Otel’de düzenlenen toplantıya, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, Vali Yardımcısı Bedir Deveci, AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin, İl Özel İdare Genel Sekreteri Sami Işık, ATSO Başkanı Mustafa Uslu, Ticaret Borsası Başkanı Mahmut Fırat, OSB Başkanı Abdulkadir Çelenk, Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ziya Duranay, Adıyaman'daki otel sahipleri, turizm sektörü temsilcileri, tur operatörleri ile seyahat acentelerinin yetkilileri katıldı.

Toplantıda, yapılacak festivalin verimli geçmesi için Festival Tertip Komitesi’nin kurulmasına karar verilirken, kurumlar arası görev dağılımı görüşülerek yol haritası belirlendi.

Vali Pekmez, “Yerli ve Yabancı Turistler İçin Bir Çekim Merkezi Olmak İstiyoruz”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Aykut Pekmez, Adıyaman’ın yerli ve yabancı turistler açısından bir çekim merkezi olması için çalıştıklarını belirterek, “Bu festival, adeta açık hava müzesi konumunda olan Adıyaman’ın sahip olduğu turistik değerlerin tanıtımı açısından çök önemlidir. Bildiğiniz gibi Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy bundan 4 ay önce ilimize gelerek Adıyaman’ın tarihi ve turistik mekânlarını gezdi. Bizler de uzun zamandır üzerinde çalıştığımız ve Adıyaman’ın turizm potansiyelinin iyileştirilmesine yönelik projelerimizi hazırladık. Özellikle Nemrut Dağı’na raylı sistem yapılması ile ilgili bizzat Sayın Bakanımızın öncülüğünde bu yıl bir çalışma yapılacak. Nemrut’taki heykellerin korunması ile ilgili de bir projemiz var, bunu da bu yıl hayata geçireceğiz. Diğer taraftan şehir merkezine 3 km mesafedeki Kommagene Uygarlığı’nın 5 büyük kentinden bir olan Perre Antik Kenti’nin çevre ve peyzaj düzenlemesi projemiz var. Buranın yerli ve yabancı turistler açısından bir çekim merkezi olması için çok ciddi çalışmalar yürütüyoruz. Bu alanı Üniversitemizin katkısı ile bakanlığımız tekrar kazı programına aldı. Önümüzdeki günlerde kazı çalışmalarına başlayacağız. Yine şehrimize gelen yerli ve yabancı turist sayısını artırmak ve turistlerin şehir merkezinde daha fazla zaman geçirmesini sağlamak amacıyla tarihi Tuz Hanı’nda restorasyon çalışmalarımız devam ediyor. Özellikle Adıyaman’ın tanıtımı açısından çok önemli gördüğümüz Uluslararası Nemrut Festivalimize, Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy da katılarak bakanlık olarak destek verecekler. Bu festivale uluslararası tur operatörleri, seyehat acenteleri, gazete, televizyon ve köşe yazarlarının da katılmasını bizzat bakanlığımız organize edecek. Eylül ayı içerisinde yapmayı düşündüğümüz festival 4-5 gün sürecek. Hem ulusal hem uluslararası alanda ses getirebilecek sanatçıları festivale davet etmeyi planlıyoruz. Festivali de güzel bir organizasyonla icra edebilirsek İnşallah 2021 yılının “Nemrut Yılı” ilan edilmesi ile ilgili gayret ve çalışmalarımız olacak. Yapacağımız festivalin renkli ve güzel bir şekilde geçmesi amacıyla siz değerli turizm sektörü temsilcilerinin de fikir ve görüşlerini almak üzere bu toplantıyı tertip ettik.” dedi.

Başkan Kılınç “Her Türlü Desteği Vermeye Hazırız”

Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Adıyaman Belediyesi olarak şehrin tanıtımı için ellerinden gelen desteği esirgemeyeceklerini belirterek, “Bugün, düzenleyeceğimiz Uluslararası Nemrut Festivali ile ilgili siz değerli turizm sektörü temsilcileri ile fikir alışverişinde bulunmak üzere toplanmış bulunuyoruz. Adıyaman doğa, kültür, turizm, spor ve inanç turizmi açısından çok büyük bir potansiyele sahip bir kent. Bu kadar zengin bir potansiyele sahip bu kentte turistin niteliğini artırmak lazım. Dünyada en fazla turist çeken ülkelerin başında geliyoruz, ama gelirler bakımda dünyada 13. sırada yer alıyoruz. Adıyaman’ın sahip olduğu tüm tarihi ve turistik değerleri göz önünde bulundurarak Belediye olarak bu festivale destek vermeye hazırız.” diye konuştu.

Rektör Turgut “ İlimize Gelen Her Turist Bir Turizm Elçisidir”

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut ise, Adıyaman’a gelen her turistin ilimiz için bir turizm elçisi olduğuna dikkat çekerek, “Festivalin coşkulu bir şekilde geçmesi amacıyla Adıyaman Üniversitesi olarak üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Bacasız sanayi olarak adlandırılan turizm, ilimiz için çok önemli bir potansiyel... Asıl amacımız, ilimize gelen yerli ve yabancı turist sayısını artırarak, onların buradan memnun ayrılmalarını sağlamaktır. Adıyaman’dan memnun ayrılan her turist, bizler için bir turizm elçisi olacaktır. İlimizin kalkınmasında ve hemşehrilerimizin ekonomik anlamda refaha kavuşmasında turizmin önemini artık fark etmeli ve bundan sonraki adımlarımızı planlı ve dikkatli bir şekilde atmalıyız. Paydaş kurumlar tarafından hazırlanan programlar dahilinde ilimizdeki turizm dinamiklerini hep birlikte harekete geçireceğiz.” dedi.

Uluslararası Nemrut Festivali’nin verimli geçmesi amacıyla toplantıya katılan STK başkanları ve turizm sektörü temsilcileri de konuyla ilgili görüşlerini ifade ettiler.

 

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.