ADYÜ Rektörü Turgut “İpekyolu Kariyer Fuarı” İstişare Toplantısına Katıldı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ev sahipliğinde, 20-21 Nisan 2020'de yapılacak İpekyolu Kariyer Fuarı'na katılacak 10 üniversitenin rektörü Gaziantep'te bir araya geldi.

GAÜN Senato Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Nihat Hatipoğlu, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı ve Malatya Turgut Özal Üniversitesi, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi ile Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinden Rektör Yardımcıları katıldı.

Kariyer Fuarı ile ilgili görüş alışverişlerinde bulunulan toplantıda, verimliliği en üst seviyeye çıkarmak amacıyla çeşitli fikirler masaya yatırıldı.

Gür: “Türkiye'nin  Büyük Kamu Kurumlarını Öğrenci ve Mezunlarla Buluşturacağız”

Konuyla ilgili konuşan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, etkinliği organize ederken geçen yıl elde ettikleri tecrübelerden faydalanacaklarını belirtti.

Gür, “Bu program sadece bizim üzerimizde olan bir program değil. Paydaş 10 üniversitemizin aktif olarak rektörlerimizle birlikte çalışma arkadaşlarının elini taşın altına koyacağı bir program. Çünkü amacı bunu gerektiriyor. Amaç bölgede bulunan kurumsal, özel sektör ve Türkiye'nin büyük kamu  kurumlarının öğrenci ve mezunlarla buluşturulması. Öğrencilerin veya üniversitenin tek başına ulaşamayacağı, iletişim kuramayacağı büyük kurumsal yapılara Cumhurbaşkanlığının denetim ve himayesinde öğrencilere beceri kazandırmak için bu çok önemli. Her üniversitemizin fuarın tanıtımı ve öğrencilerinin bizzat fuara katılarak istifade edebilmesi için çok aktif olmasında büyük fayda var.” dedi.

Turgut, “Öğrencilere Kariyer Planlaması Anlamında Katkı Sunmayı Hedefliyoruz”

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut ise, fuarın bölgemizin, ilimizin ve Üniversitemizin tanıtımına katkı sunacağını belirterek, “Gaziantep Üniversitesinin koordinasyonunda düzenlenecek bu fuar, sektör temsilcileri ve üniversitelerin, öğrencilerle buluşmasına vesile olacak. Birçok paydaşın bir arada olacağı bu fuarda, fuara katılanların Üniversitemizi ve ilimizi daha yakından tanımaları için çabalayacağız. Aynı zamanda Üniversitemizi temsil edecek arkadaşlar, fuara katılacak öğrencilere kariyer planlaması anlamında çeşitli bilgilendirmeler yapacaklaralardır. İnşallah verimli bir etkinlik olacaktır. Etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen başta Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi yetkilileri olmak üzere herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Ayrıca, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Seyrek, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmet Yılmaz, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuri Kahveci, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Saltalı, Adıyaman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Doğanoğlu, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Özbay da toplantıda üniversitelerini temsilen bulunarak, konu ile ilgili temsil ettikleri üniversitelerin fikirlerini beyan ettiler.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.