ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİBilimle Yüksel, Geleceğe Yön Ver!

4. Uluslararası Geleneksel Gıdalar ve Sürdürülebilir Beslenme Sempozyumu

Toros Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek olan 4. Uluslararası Geleneksel Gıdalar ve Sürdürülebilir Beslenme Sempozyumu,  2–3 Ekim 2025 tarihleri arasında çevrim içi (online) olarak gerçekleştirilecektir. Sempozyum, geleneksel gıdalar, sürdürülebilir gıda sistemleri, beslenme ve gastronomi alanlarında çalışan akademisyen, araştırmacı ve uzmanları bir araya getirerek, bilimsel araştırma bulgularını, yenilikçi yaklaşımları ve çözüm önerilerini paylaşmaya imkân sağlayan uluslararası bir platformdur.Küresel ölçekte karşı karşıya kaldığımız iklim değişikliği, gıda güvencesizliği, yoksulluk, sağlık krizleri ve doğal kaynakların tükenmesi gibi sorunlar karşısında; sürdürülebilirliğe yönelik çözüm üretme amacı taşıyan bu sempozyumun ana teması, sürdürülebilirliğe yönelik küresel zorluklarla mücadele yollarının araştırılması olarak belirlenmiştir.Sempozyum, ÜAK Doçentlik Kriterlerine uygun şekilde düzenlenecek olup, bildirilerin özetleri ve tam metinleri  31 Aralık 2025 tarihinde Bildiri Özet Kitabı ve Bildiri Tam Metin Kitabı olarak yayımlanacaktır. Ayrıca, yazarların talepleri doğrultusunda, uygun görülen tam bildiriler bilimsel makale formatında  “Toros University Journal of Food Nutrition and Gastronomy” https://dergipark.org.tr/tr/pub/jfng  dergisinde özel sayı veya düzenli sayılarda yayımlanabilecektir.Etkinlik tanıtım afişi de bilgi amaçlı olarak yazımız ekinde sunulmuş olup sempozyuma ilişkin detaylı bilgiye aşağıdaki bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz:

Sempozyum Web Sitesi: https://food25.toros.edu.tr/    Önceki Yıla Ait Sempozyum ve Yayınlar: https://food24.toros.edu.tr/