Kâhta Meslek Yüksekokulu Kantin İhale Duyurusu

İşin Adı: Kâhta Meslek Yüksekokulu Binasında bulunan 100 m²’lik kantinin öğrenim gören öğrencilerimiz ve çalışan personelimize hizmet vermek üzere 3 (Üç) yıllığına kiraya verilmesi.

İlgili Birim: Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı.

İhale Tarihi ve Saati : 04 Şubat 2022   Cuma Günü Saat: 10.30 ‘da

İletişim Adresi: (0416) 223 38 00

Adres: Adıyaman Üniversitesi Merkez Kampüsü Mediko Sosyal Binası

 

 

 

                                    T.C.

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı

 

 

 

İhale dokümanı aşağıda belirtilen adreste bedelsiz olarak görülebilir. Ancak, ihaleye katılacak olanların İdarece onaylı ihale dokümanını satın alması zorunludur.

1-İşin Adı: Kâhta Meslek Yüksekokulu Binasında bulunan 100 m²’lik kantinin öğrenim gören öğrencilerimiz ve çalışan personelimize hizmet vermek üzere 3 (Üç) yıllığına kiraya verilmesi.

2-İhale dokümanının görülebileceği yer: Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı

3-İhale dokümanının satın alınabileceği yer: Adıyaman Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı

4- İhale Usulü: Pazarlık usulü (51 g maddesi gereğince)

5- İhale Tarihi ve saati: 04 Şubat 2022 Cuma günü saat: 10:30

6 Bir yıllık kira bedeli: 25.200,00-TL+KDV

         7-Geçici Teminat Bedeli : 7.560,00-TL'dir.

8-İhale dokümanı satış bedeli : 500,00- TL (Beş Yüz TL)

         9- İhale dokümanı satış bedelinin yatırılacağı hesap: Adıyaman Üniversitesi Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Halk Bankası Adıyaman Şubesi TR 89 0001 2009 1810 0016 0001 75 numaralı hesabına yatırılacaktır.)

 

-İhaleye katılmak isteyenler aşağıdaki belgeleri ihale saatine kadar idareye vermek zorundadır:

 

1- Mevzuatı gereği kayıtlı olduğu ticaret ve/veya sanayi odası veya ilgili meslek odasından en az son 1 (Bir) yıldır bu işle (Kantin, Kafeterya, Restoran veya Lokanta) iştigal ettiğine dair Meslek Odası Belgesi (İlk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış),

2- Gerçek kişi olması halinde; noter tasdikli imza beyannamesi, tüzel kişi olması halinde; tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri. Vekâleten katılma halinde ihaleye katılacak kişinin tüzel kişiliği temsile yetkili olduğunu gösterir noter tasdikli vekâletname ve vekilin imza beyannamesi,

3- Tüzel kişi olması halinde tüzel kişiliğin son durumunu gösterir ticaret sicil gazetesi kaydı,

4- Gerçek kişi olması halinde; şahsın kendisine ait adli sicil kaydı, Tüzel kişi olması halinde; şirket müdürünün veya ortaklarının her birinin ayrı ayrı adli sicil kaydı (İhale tarihine göre son 6 (Altı) ay içinde alınmış),

5- Tebligat için adres beyanı ve ayrıca telefon ve varsa faks numarası ile elektronik posta adresi,

6- İstekli ihale tarihi itibariyle sağlık raporu getireceğine dair taahhütname.

7- İhaleye katılacak kişinin Üniversitemizde başka bir sosyal tesis işletmemesi gerekir.

8-Dilekçe (İlgili yeri gördüğüne dair.)

9- İhalelerden yasaklı olmadığına dair belge,

10- Bu işle ilgili geçici teminatı yatırdıklarına dair belge.(Söz konusu bedel Adıyaman Üniversitesi Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Halk Bankası Adıyaman Şubesi TR 89 0001 2009 1810 0016 0001 75 numaralı hesabına yatırılacaktır.)

 

 

KAHTA MESLEK YÜKSEKOKULU BİNASI

KANTİN KİRA ŞARTNAMESİ

 

 

İŞLETME HAKKI VERİLEN YERİN:

 

Tahsisli Olduğu İdare                      : Adıyaman Üniversitesi Rektörlüğü

Tahsis Amacı                                    : Çay, kahve, meşrubat, bisküvi, tost. vb. satılan kantin

Kiraya Verilen Yerin Yüzölçümü  : 100 m2

Kiralama Amacı                               : Adıyaman Üniversitesi Kahta Meslek Yüksekokulu Binasında bulunan 100 m2’lik yerin kantin olarak öğrencilerimize ve çalışan personelimize hizmet vermek üzere kiraya verilmesi.

 

I

GENEL ŞARTLAR

 

Madde 1 - Kira süresi, 3 (Üç) yıldır.

Madde 2 - Taşınmazın tahmin edilen bedeli (Bir yıllık kira bedeli) 25.200,00-TL+KDV ve geçici teminat miktarı 7.560,00-TL'dir.

Madde 3 - Geçici teminatı 3 (üç) yıllık ihale bedeli üzerinden alınır. Nispet % 10 (yüzde on) tutarı 7.560,00-TL'dir

Madde  4- Bir yıllık ihale bedeli üzerinden %6 (yüzde altı) oranında kesin teminat alınır.

Madde 5- Yukarıda tapu kaydı, niteliği ve diğer özellikleri belirtilen taşınmaz Adıyaman Üniversitesi Rektörlüğünce, 04/02/2022 tarihine tesadüf eden Cuma günü saat 10:30’ da yapılacak pazarlık usulü ile kiraya verilecektir.

Madde 6-İhale Adıyaman Üniversitesi Rektörlüğü tarafından, 10/9/1983 tarihli ve 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümleri çerçevesinde pazarlık usulü ile yapılacaktır.

MADDE 7- İhaleye katılabilmek için; 8/9/1983 tarihli ve 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu ve Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte belirtilen niteliklere haiz olmak ve anılan Kanun ve Yönetmelikte açıklanan biçimde teklifte bulunmak, geçici teminatı yatırmak şarttır.

-İhaleye katılmak isteyenler aşağıdaki belgeleri ihale saatine kadar idareye vermek zorundadır:

1- Mevzuatı gereği kayıtlı olduğu ticaret ve/veya sanayi odası veya ilgili meslek odasından en az son 1 (Bir) yıldır bu işle (Kantin, Kafeterya, Restoran veya Lokanta) iştigal ettiğine dair Meslek Odası Belgesi (İlk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış),

2- Gerçek kişi olması halinde; noter tasdikli imza beyannamesi. Tüzel kişi olması halinde; tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri. Vekâleten katılma halinde ihaleye katılacak kişinin tüzel kişiliği temsile yetkili olduğunu gösterir noter tasdikli vekâletname ve vekilin imza beyannamesi,

3- Tüzel kişi olması halinde tüzel kişiliğin son durumunu gösterir ticaret sicil gazetesi kaydı,

4- Gerçek kişi olması halinde; şahsın kendisine ait adli sicil kaydı,
Tüzel kişi olması halinde; şirket müdürünün veya ortaklarının her birinin ayrı ayrı adli sicil kaydı (İhale tarihine göre son 6 (Altı) ay içinde alınmış),

5- Tebligat için adres beyanı ve ayrıca telefon ve varsa faks numarası ile elektronik posta adresi,

6- İstekli ihale tarihi itibariyle sağlık raporu getireceğine dair taahhütname.

7- İhaleye katılacak kişinin Üniversitemizde başka bir tesis işletmemesi gerekir.

8-Dilekçe (İlgili yeri gördüğüne dair.)

9- İhalelerden yasaklı olmamak.

10- Vergi borcu olmadığına dair belge.

11- Bu işle ilgili geçici teminatı yatırdıklarına dair belge.(Söz konusu bedel Adıyaman Üniversitesi Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Halk Bankası Adıyaman Şubesi TR 89 0001 2009 1810 0016 0001 75 numaralı hesabına yatırılacaktır.) Geçici Teminat Bedeli: 7.560,00-TL'dir.

MADDE 8- İhale komisyonu, gerekçesini kararda belirtmek suretiyle ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir. Komisyonların ihaleyi yapmama kararına itiraz edilemez.

MADDE 9- İhale komisyonları tarafından alınan ihale kararları ita amirlerince, karar tarihinden itibaren en geç on beş iş günü içinde onaylanır veya iptal edilir. İta amirlerince karar iptal edilirse ihale hükümsüz sayılır.

İta amirlerince onaylanan ihale kararları, onaylandığı günden itibaren en geç beş işgünü içinde, müşterinin imzası alınmak suretiyle elden veya iadeli taahhütlü mektupla tebliğ edilir. Mektubun postaya verilmesini takip eden yedinci gün, kararın müşteriye veya vekiline tebliğ tarihi sayılır.

2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 31 inci veya 76 ncı maddelerine göre onaylanan ihale kararlarının yukarıda açıklanan şekilde tebliğinden itibaren on beş gün içinde müşteri, kesin teminatı yatırmak, sözleşmeyi düzenlemek ve sözleşmenin notere tescili gereken hallerde notere tescil ettirmek, ihaleyle ilgili vergi, resim, harç ve diğer giderleri ödemek zorundadır. Bu zorunluluklara uyulmadığı takdirde protesto çekmeye ve hüküm almaya gerek kalmaksızın ihale bozulur ve geçici teminat Üniversiteye gelir kaydedilir.

İdare de aynı süre içerisinde taşınmazı müşteriye mahallinde düzenlenecek tutanakla şartnamede belirtilen sınır ve niteliğe göre teslim eder. Tutanakta, taşınmaz bina ise müştemilatı, değilse üzerindeki muhdesat ve dikili şeyler değerleri itibariyle gösterilir, teslim tutanağı ilgili memur ve kiracı tarafından imzalanır.

Kira sözleşmesinin süresi, mahallinde yapılan yer teslimi tarihinde başlar.

Madde 10 – İşletme hakkı verilecek kantinin  işletme hakkını kiraya veren Kahta Meslek Yüksekokulu Binası Yöneticisi mahallinde tanzim edilecek tutanakla teslim edilecektir. Teslim edilen kantinin kapı, pencere, dolap, musluk, lavabo gibi levazımın tam ve sağlam olup olmadığı, işletme hakkı verilecek taşınmaz mal içerisinde malzemede (ocak, masa, sandalye vb.) bulunuyorsa bunlar da çeşitleri ve değerleri itibarıyla ayrı ayrı belirtilecektir. Teslim tutanağı, yukarıda adı geçen Kahta Meslek Yüksekokulu Binası Yöneticisi ile kiracı tarafından imzalanacaktır. Kiralama hakkı müddeti, kiralanan kantinin şahsa yapılan yer teslimi tarihinde başlar.

Madde 11- Kiralama hakkı sona erdiğinde, kiralama hakkı verilen kantin, kiralanan şahıs tarafından Kahta Meslek Yüksekokulu Binası Yöneticisi yetkililerince bir tutanak ile teslim edilir. Kiralama hakkı verilen kantinin teslim edilirken bu yerlerle birlikte kiralama işinde kiracının tasarrufuna bırakılan ve teslim tutanağında belirlenen malzemenin de tam ve sağlam olmalıdır. Noksan olan, kırılan veya kaybolan malzeme teknik birimler tarafından hesaplanan masraflar kiracı tarafından aynen temin edilir veya kiracı tarafından Üniversiteye ödeyecektir.

 

Madde 12 – Kiralama işini alan kiracının, temizlik ve sağlık koşullarına uygun faaliyette bulunacaktır; sabotaj ve yangın gibi tehlikelere karşı her türlü tedbirleri alıp; gerektiği takdirde Kahta Meslek Yüksekokulu Binası Yöneticisinden izin alarak binanın genel görünüm ve ahengine uygun biçimde boya, badana gibi onarım yapar; tedbirsizlik, dikkatsizlik, ihmal, kusur gibi, nedenlerle vuku bulacak zarar ve ziyanı Üniversiteye öder.

 

Madde 13 – Kiraya verilen kantinin hizmetin gerektirdiği malzeme veya eşya dışında devlet güvenliği, örf, adet ve genel ahlaki değerlere aykırı ve idarece sakıncalı bulunacak her türlü alet, kitap, broşür gibi eşya bulundurulması yasaktır.

 

Madde 14 - İşletme hakkı verilen yerde düşük dereceli olsa da bira dâhil alkollü içkiler bulundurulamaz ve satışı yapılamaz.

 

Madde 15 – Kiralama hakkı verilen yeri, kiracı bu hakkı devredemez, ortak alamaz, kiraya verilen yeri genişletemez, değiştiremez, amacı dışında kullanamaz, Kâhta Meslek Yüksekokulu Binası Yöneticisinin uygun bulacağı kişiler çalıştırılacaktır. Bu durumda çalıştıracağı işçilerin isim ve adreslerini söz konusu idareye yazılı olarak bildirir.

 

Madde 16.  İdarece tahliyesine lüzum görülen hallerde tebligatı müteakip 15 gün içinde tahliye edilir.

 

Madde 17 - İlk yıl kiralama hakkı bedeli ihale bedeli olup, takip eden yıllar işletme hakkı bedelleri ise, bir önceki yıl işletme hakkı bedelinin Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayımlanan Tüketici Fiyatları Endeksi (bir önceki yılın aynı ayına göre % değişim oranı) oranında artırılması suretiyle bulunacak bedeldir.

İlk yıl için kira bedelinin dörtte biri sözleşmenin düzenlenmesinden önce, kalanı üçer aylık dönemler halinde üç eşit taksitle, müteakip yıllar kira bedelleri ise üçer aylık dönemler halinde dört eşit taksitle ödenir.

Vadesinde ödenmeyen kira bedellerine, 21/7/1953 tarihli ve 6183sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanununun 51’ inci maddesi gereğince belirlenen oranda gecikme zammı uygulanır.

 

Madde 18 – Kiracı, Kurumun uygun görüşünü alarak uygulayacağı  (Esnaf ve Sanatkârlar Odası) kurum onaylı fiyat listesini müşterinin görebileceği bir yere asmak zorundadır. Fiyatların piyasa fiyatlarına ve öğrenci bütçesine uygun olmasına dikkat edilecektir. Bu konuda Kâhta Meslek Yüksekokulu Bina Yöneticisince belirlenecek görevliler denetime yetkilidirler.

 

Madde 19 - Kiracı sözleşmenin devamı süresince, sözleşmenin niteliğinin değiştirilmesi, sözleşme süresinin uzatılması, kira bedelinin indirilmesi, kiralanan alanın yüzölçümünün değiştirilmesi talebinde bulunamaz.

 Madde 20 - İşletme hakkı verilen yere, Üniversitemizce ihtiyaç duyulması veya taşınmazın satışı halinde sözleşme tek taraflı olarak feshedilecek, kiracı Üniversitemizden hiçbir hak ve tazminat talebinde bulunmadan, yapılacak tebligatı takip eden 15 gün içerisinde taşınmazı tahliye edecektir.

Madde 21 - Kiracının kira dönemi sona ermeden faaliyetini durdurması, işletme ruhsatının her ne sebeple olursa olsun iptal edilmesi veya taahhüdünü sözleşme ve şartname hükümlerine uygun olarak yerine getirmemesi hallerinde kira sözleşmesi 2886 sayılı Kanunun 62. maddesine göre tebligat yapmaya gerek kalmaksızın feshedilecek, kesin teminatı irat kaydedilecek ve son bir yıl kira bedeli tazminat olarak tahsil edilecektir.

 

Madde 22 - İşletme hakkı süresi sona erdiği halde işletme hakkı sahibi kuruluş veya şahıs tarafından işletme hakkı verilen yer idareye teslim edilmezse, geçen her gün için, cari yıl kira bedelinin %1’i oranında ceza, itirazsız olarak ödenir.

             Ceza ödenmesi taşınmazın kullanılmasına ve tahliyenin geciktirilmesine neden olamaz. Sonradan sözleşme ve şartnamede yazılı hususlara yapılan itirazlar kabul edilmez.

Madde 23 - Gerektiğinde ihtilafların hal mercii Adıyaman İcra Daireleri ve Mahkemelerdir.

 

  1. ÖZEL ŞARTLAR

 

24.1- İhale kesinleştikten sonra kantin yeri kiracıya teslim tutanağı ile teslim edilecektir. Kiracı kiraladığı yerde yapacağı önemli değişiklikler için Kahta Meslek Yüksekokulu Bina Yöneticisinden yazılı izin alacaktır. Kiracı yapmış olduğu, dekorasyon, camekân, vitrin, zemin ve duvar kaplaması, ofis, elektrik, su, kalorifer ve kanalizasyon tesisatı ile sabit tesis niteliğinde olan donanım malzemeleri gibi sabit değişiklik ve ilaveleri tahliye halinde bedelsiz olarak terk edecektir. Kiracı, kiraladığı yeri tahliye ederken, temiz, düzenli tahrip etmeden tahliye edecek, Kâhta Meslek Yüksekokulu Bina Yöneticisinden izinsiz olarak yaptığı değişiklikleri eski haline getirecek veya bunun için teknik birimler tarafından hesaplanan masrafları Üniversiteye ödeyecektir.

 

24.2- İhaleyi alan kişinin bizzat kendisinin veya birinci dereceden kan hısımının kantini işletmesi gerekmektedir. Yapılan denetimlerde bu hususa 3 (Üç) defa uyulmadığı tespiti halinde ihale fesh edilecektir.

 

24.3- Kiracı, kantinde yararlanacak öğrenciler ile görev yapan akademik-idari personelin, ihtiyaçlarını zamanında karşılayacaktır. Kantin her gün saat: 08:00/22:00 saatleri arasında açık bulundurulacaktır.

24.4- Kiracı, kantinde çalıştıracağı personelin isimlerini, kanuni ikametgâh adreslerini, sağlık raporlarını, Cumhuriyet Savcılığından alınmış sabıkasızlık kayıtları ile nüfus cüzdanları suretleri ile sigorta pirim belgelerini ekleyerek  dosya halinde Kahta Meslek Yüksekokulu Bina Yöneticisine verecektir. Çalıştırılan personelin her türlü sosyal güvencesinden (ücreti, vergisi, sigorta primi v.s.) kiracı sorumlu olacaktır, ayrıca Üniversitemizden hiçbir hak talebinde bulunamaz.

24.5- Kahta Meslek Yüksekokulu Bina Yöneticisi Üniversitemizin Toplam Kalite Yönetim Koordinatörlüğünün baz aldığı Sosyal Tesis ve Sosyal Hizmet Tutanağındaki kriterlere göre gerekli gördüğü zamanlarda kantin çevresindeki temizlik dahil hizmetin işleyişini, kullanılan malzemelerin kalitesini, sağlığa zararlı olup olmadığının tespitini ve fiyatlarını kontrol etmek hak ve yetkisine haizdir. Kiracının kantin ve çevresini temiz tutmaması, Kurumun uygun bulmadığı kişileri istihdam etmesi durumunda 10 (On) gün içerisinde uygunsuzluğun giderilmesi gerekir ve her gün için 200,00-TL./Gün para cezası alınır. Belirlenen süre zarfında eksikliklerin yine tamamlanmaması durumunda 3 (Üç) günlük son bir süre verilerek her gün için 400,00-TL/Gün para cezası kesilerek hiçbir karar almaya ve protesto çekmeye gerek kalmaksızın sözleşmesi tek taraflı fesih edilir ve teminatlar irat kaydedilir.

 

24.6- Kiracı, kiraladığı yerlerde hizmetin gerektirdiği malzeme ve eşya dışında, Kâhta Meslek Yüksekokulu Binasının güvenliğine, örf, adet ve genel ahlaki değerlere aykırı her türlü alet, edevat, kitap, broşür, resim, film, alkollü içecek, uyuşturucu maddeleri gibi eşyaları bulundurmayacak, Kantin ile çevresinin temizliği, bakım ve onarımından sorumlu olacak, sürekli olarak işletmeyi temiz ve düzenli bulunduracaktır. Yerleşkenin genel güvenliği ve asayişini sağlamak üzere Kurumca gerekli görülen her türlü denetim ve kontrol talimatlarına uyacak, bu konuda yapılacak uygulamalara yardımcı olacak, Kurumdan yazılı izin almadıkça bu yerlerde pano, ilan, afiş vb. asmayacak, bildiri ve benzerlerinin dağıtılmasına, toplantı yapılmasına meydan vermeyecek, yasak yayın bulundurulmayacak, bu yerlerde kiracı kavga ve polisiye olaylara sebebiyet vermeyecek, kiralama kapsamındaki yerlerde kumar oynatılmasına ve oynanmasına müsaade etmeyecek, bu tür olaylar olduğu takdirde sorumlusu kiracı olacaktır. Kâhta Meslek Yüksekokulu Bina Yöneticisinin onayı olmadan zamlı fiyatla mal ve hizmet satışı yapılmayacak ve kiralanan yerler amacı dışında kullanılmayacaktır. Kâhta Meslek Yüksekokulu Bina Yöneticisince en az üç kişiden oluşturulan komisyon tarafından sözleşme süresi içerisinde kendisine yapılan ihtarlara rağmen üst üste üç kere olumsuz tutanak düzenlendiği takdirde sözleşme tek taraflı fesih edilecektir.

24.7- Kiracı, kiraladığı yerde kantin konusu dışında herhangi bir iş yapamayacağı gibi, bu hizmetleri yaparken her ne suretle olursa olsun toplum ahlakına aykırı özellikte iş ve işlemler yapamaz. Ayrıca iş yeri çalışanları ile misafirleri yerleşke alanında alkollü içki ve keyif verici madde kullanamazlar ve bu tür maddeleri kullanmış bir vaziyette bulunamazlar. Bu durumun tespit edilmesi halinde hiçbir ihtara gerek kalmaksızın sözleşme tek taraflı fesh edilir. Kiracı bu nedenlerden dolayı hiçbir hak talebinde bulunamaz.

24.8- Kiracı veya yanında çalışanlar huzur bozucu davranışlarda bulunamazlar. Oluşabilecek herhangi bir maddi ve manevi zarardan kiracı sorumlu olacaktır. Bu durumun tespit edilmesi halinde sözleşme tek taraflı fesh edilecektir. Bundan dolayı kantinde kiracı ve personelin misafirleri hiçbir nedenle konaklayamazlar. Kiracı üniversitede misafirleri ile görüşmelerini kısa süreli yapacaktır.

24.9- Kiracı, Kurumun uygun görüşünü alarak uygulayacağı kurum onaylı fiyat listesini müşterinin görebileceği bir yere asmak zorundadır. Fiyatların piyasa fiyatlarına ve öğrenci bütçesine uygun olmasına dikkat edilecektir. Bu konuda Kâhta Meslek Yüksekokulu Bina Yöneticisince belirlenecek görevliler denetime yetkilidirler. İstekli, denetim sonucu belirlenecek hususları derhal düzeltmek zorundadır. 10 (On) gün içerisinde uygunsuzluğun giderilmesi gerekir ve her gün için 200,00-TL./Gün para cezası alınır. Belirlenen süre zarfında eksikliklerin yine tamamlanmaması durumunda 3 (Üç) günlük son bir süre verilerek her gün için 400,00-TL/Gün para cezası kesilerek hiçbir karar almaya ve protesto çekmeye gerek kalmaksızın sözleşmesi tek taraflı fesih edilir ve teminatlar irat kaydedilir.

 

24.10- Kiralanan kantinin müştemilatında tüketilen ısınma gideri (payına düşen) elektrik, su ve gaz tutarları kiracı tarafından, bu tesisatların girişlerine konulacak sayaçlarla ölçülendirecek, bu amaçla yapılacak olan tesisat tadilatları kiracı tarafından yaptırılacaktır. İdare tarafından belirtilen tarihlerde iki faturanın üst üste ödenmemesi durumunda istekliye 10 günü geçmemek üzere süre verilir. Bu sürede yasal faizi ile yatırılmadığı takdirde Yapı İşleri ve Teknik Dairesi Başkanlığı personellerince su ve elektrik sayaçaları kesilir ve sayaç mühürlenir. Kesilen sayacın yatırılmadan ya da Kahta Meslek Yüksekokulu Bina Yöneticisinin onayı olmadan açılması durumunda sözleşme feshedilerek kesin teminat gelir kaydedilir ve cari yıl kira bedeli tazminat olarak tahsil edilir. Sözleşmenin feshedildiği tarihten sonraki döneme ilişkin varsa kira bedeli öncelikle kiracıdan alınacak tazminata mahsup edilir.

24.11- Kantin ve müştemilatının ısıtma, pişirme, aydınlatma v.s. amaçlarla kullanılacak her türlü yanıcı, parlayıcı ve patlayıcı maddenin emniyetli bir biçimde kullanılmasını temin etmek kiracının sorumluluğundadır. Kiracı bu tür maddelerin (LPG vb.) kullanma ve işletilmesi ile ilgili talimatlara riayet etmek ve gerekli tedbirleri almak zorundadır.

24.12- Kiracı kendisine teslim edilen kantin ile çevresi (faaliyet yeri) Kahta Meslek Yüksekokulu Yöneticisince kiracıya zarar vermeyecek şekilde değiştirilmek istendiğinde buna muvafakat edecek, aksi halde hiç bir tazminat ödenmeksizin ve o yıla ait kira bedeli iade edilmeksizin sözleşme feshedilebilir.

24.13- Kantinde kullanılması gereken her türlü malzeme Kahta Meslek Yüksekokulu Bina Yöneticisince emaneten teslim edilen demirbaşlar dışında) kiracı tarafından karşılanacak, kullanım sırasında temizliğe ve hijyenik özelliklere dikkat edilecektir.

24.14- Kantinde kullanılan malzemeler her gün dezenfekte edilecek, dezenfekte edilmeme nedeniyle oluşacak bu­laşıcı hastalıklardan kiracı sorumlu olacak, bu durum belgelendiği takdirde kurumun ve kişilerin maddi ve manevi zararları kiracıdan tahsil edilecektir.

 Kantinde haşere ve kemirgenlere karşı belli aralıklarla ilaçlama yapılacaktır. İlaçlama yapılmaması durumunda oluşabilecek her hangi bir sıkıntıdan kiracı sorumlu olacaktır. Bu durum belgelendiği taktirde Kurumun ve kişilerin maddi ve manevi zararı kiracıdan karşılanacaktır

24.15- Kantin konusunda ehil kişiler çalıştırılacak. Çalışacak personele kılık kıyafet bakımından Kahta Meslek Yüksekokulu Bina Yöneticisi tarafından belirlenecek kıyafetler giydirilecektir. Çalışacak personelin kılık kıyafet ve beden temizliğine dikkat etmeleri sağlanacak, dikkat edilmediğinin tutanakla tespit edilmesi durumunda 10 (On) gün içerisinde uygunsuzluğun giderilmesi gerekir ve her gün için 200,00-TL./Gün para cezası alınır. Belirlenen süre zarfında eksikliklerin yine tamamlanmaması durumunda 3 (Üç) günlük son bir süre verilerek her gün için 400,00-TL/Gün para cezası kesilerek hiçbir karar almaya ve protesto çekmeye gerek kalmaksızın sözleşmesi tek taraflı fesih edilir ve teminatlar irat kaydedilir.

24.16- Kantinde kullanılacak ve satılacak malzemelerin tamamı TSE damgalı olacaktır. TSE damgası olmayan ürünler kantinde bulundurulmayacaktır.

24.17 - Televizyon yayınları müzik ve haber kanalı dışında hiçbir yayın izletilmeyecektir.

20.18- Resmi tatil günleri idareden izin alınarak kantinde satış ve servis yapılabilir.

24.19- Kiracı tarafından kantin tezgah arkasını, kantin iç ve dış mekanını görecek şekilde güvenlik kamerası konulacaktır. Güvenlik kameraları görüntüleri en az 40 gün saklanacak,  kamera kayıtlarının silinmesi, kaybolması veya yetkili makamlarca istenildiği takdirde verilmemesi durumlarında tüm cezai sorumluluk kantin kiracısına ait olacaktır.

 

24.20- Büroya servis yapacak kantin personeli ile kantin içerisinde servis yapacak personel sayısı Kahta Meslek Yüksekokulu Bina Yöneticisince belirlenecektir.

24.21- İsteklilerin bu şartname konusu işi öngörülen usul ve esaslara uygun olarak yapmaları zorunlu olup, aşağıdaki cezai hükümler uygulanacaktır:

  1. Kahta Meslek Yüksekokulu Bina Yöneticisince yapılacak denetimler sonucu belirlenecek eksikliklerin 10 (On) gün içerisinde giderilmemesi halinde her gün için 200,00-TL./Gün para cezası alınır, belirlenen süre zarfında eksikliklerin yine tamamlanmaması durumunda 3 (Üç) günlük son bir süre verilerek her gün için 400,00-TL/Gün para cezası kesilerek hiçbir karar almaya ve protesto çekmeye gerek kalmaksızın sözleşmesi tek taraflı fesih edilir ve teminatlar irat kaydedilir.
  2. İşyerinin faaliyete geçirilmesi için öngörülen sürenin aşılması halinde aşılan her gün için 200,000-TL./Gün (İki Yüz TL) ceza uygulanır.

24.22- İşyerinin sözleşmesi aşağıdaki koşullarla sona erer:

  1. Kahta Meslek Yüksekokulu Bina Yöneticisince yapılacak denetimler sonucu belirlenecek eksikliklerin 10 (On) gün içerisinde giderilmemesi halinde her gün için 200,00-TL./Gün para cezası alınır, belirlenen süre zarfında eksikliklerin yine tamamlanmaması durumunda 3 (Üç) günlük son bir süre verilerek her gün için 400,00-TL/Gün para cezası kesilerek hiçbir karar almaya ve protesto çekmeye gerek kalmaksızın sözleşmesi tek taraflı fesih edilir ve teminatlar irat kaydedilir.
  2. Bu sözleşmede belirtilen KDV dâhil 3 aylık kira tutarının belirlenen tarihlerde ödenmemesi durumunda, istekliye 10 takvim gününü geçmemek üzere süre verilir. Bu sürede kira tutarı yasal faizi ile yatırılmadığı takdirde sözleşme feshedilerek kesin teminat gelir kaydedilir ve cari yıl kira bedeli tazminat olarak tahsil edilir. Sözleşmenin feshedildiği tarihten sonraki döneme ilişkin varsa kira bedeli öncelikle kiracıdan alınacak tazminata mahsup edilir.
  3. Kiraya verilen taşınmazda kullanılan elektrik ve su bedellerinin idare tarafından belirtilen tarihlerde iki faturanın üst üste ödenmemesi durumunda istekliye 10 günü geçmemek üzere süre verilir. Bu sürede ilgili faturalar yasal faizi ile yatırılmadığı takdirde Yapı İşleri ve Teknik Dairesi Başkanlığı personellerince su ve elektrik sayaçları kesilir ve sayaç mühürlenir. Kesilen sayacın yatırılmadan ya da Başkanlığımızın onayı olmadan açılması durumunda sözleşme feshedilerek kesin teminat gelir kaydedilir ve cari yıl kira bedeli tazminat olarak tahsil edilir. Sözleşmenin feshedildiği tarihten sonraki döneme ilişkin varsa kira bedeli öncelikle kiracıdan alınacak tazminata mahsup edilir.

 

  1. Kaçak elektrik ve su kullanılmasının tespiti halinde sözleşme tek taraflı olarak feshedilir. Kesin teminat gelir kaydedilir ve cari yıl kira bedeli tazminat olarak tahsil edilir. Sözleşmenin feshedildiği tarihten sonraki döneme ilişkin varsa kira bedeli öncelikle kiracıdan alınacak tazminata mahsup edilir.

MADDE 25- Kiracının ölümü halinde, sözleşme feshedilmek suretiyle hesabı genel hükümlere göre tasfiye edilerek kesin teminatları ve varsa diğer alacakları varislerine verilir. Ancak, aynı şartları taşıyan ve talepte bulunan varislere idarenin uygun görmesi halinde, ölüm tarihini izleyen otuz gün içinde varsa ek teminatlar dâhil taahhüdün tamamı için gerekli kesin teminatı vermeleri şartıyla sözleşme devredilebilir.

MADDE 26- Kiracının sözleşmenin yerine getirilmesine engel olacak derecede ağır hastalık, tutukluluk veya hürriyeti bağlayıcı bir ceza nedeni ile taahhüdünü yapamayacak duruma girerse, bu hallerin oluşundan itibaren 30 gün içinde ilgili idarenin kabul edeceği birini vekil tayin etmek şartıyla taahhüdüne devam edebilir.

MADDE 27- Kahta Meslek Yüksekokulu Binası eğitim ve öğretim binası olarak kullanılmaktadır. Kahta Meslek Yüksekokulu Binasının başka binaya taşınması durumunda ilgili kantin de taşınır ve öğrencilerimiz ile çalışan personellerimize hizmet vermeye devam edecek olup kiracı ile imzalanan sözleşmenin ilgili maddelerine aynen bağlı kalınacak ve kiralama bedelinde herhangi bir indirim olmayacaktır.

MADDE 28- İş bu sözleşmenin ana eki onay, hesap tutanağı ve şartnameden oluşan ihale dosyası olup, 28 (yirmi sekiz) maddeden ibaretti.

 

MADDE 29- “Bu şartnamedeki yazılı hususları olduğu gibi kabul ve taahhüt ederim. Her çeşit tebligat, aşağıdaki adresime yapılabilir.

Müşterinin (Tüzel kişiliklerde yetkili temsilcinin)

Adı, soyadı                 :

Tebligat adresi            :

İmza tarihi                  :

İmzası                         :

 

             

 

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ

KAHTA MESLEK YÜKSEKOKULU BİNASI

KANTİN KİRA SÖZLEŞMESİ

 

MADDE 1-

            Kiraya verilen taşınmazın:

            İli:                               : Adıyaman

            İlçesi                           : Kahta

            Mahalle/Köyü           :

            Mevkii                        :

            Pafta No / Cilt No     :

            Ada no / Sayfa no     :

            Parsel No / Sıra No   :

            Yüzölçümü                : 100 m²

            Hazine payı               :          

            Kira Bedeli                : …………-TL

            Kiralama Amacı       :Üniversitemiz Kahta Meslek Yüksekokulu öğrencilerimizin ve çalışan personelimizin içecek ve yiyecek ihtiyaçlarını karşılamak.

            Kiraya veren             : Adıyaman Üniversitesi Rektörlüğü

            Kiracının                   :

            Adı-Soyadı, Unvanı  : ……….

            T.C. Kimlik No /

            Vergi Kimlik No       : ………..

            Telefon Numarası    : ……………….

                               Adresi                        : ………………………….

 

MADDE 2- Kira süresi yer tesliminin yapıldığı tarihten itibaren 3  ( Üç ) yıldır.

 

MADDE 3- Birinci yıl kira bedeli …………. TL+ KDV’dir. Takip eden yıl kira bedeli ise bir önceki yıl kira bedelinin Türkiye istatistik Kurumunca artışın yapılacağı ayda yayımlanan Tüketici Fiyatları Endeksi (bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde değişim oranı)oranında artırılması suretiyle bulunacak bedeldir.

               Yıllık kira bedeli üçer aylık dönemlerde halinde, peşin olarak tahsil edilecektir. Vadesinde ödenmeyen kira bedellerine, 21/7/1953 tarihli ve 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 51 inci maddesi gereğince belirlenen oranda gecikme zammı uygulanır.

 

MADDE 4- Kiraya verilecek taşınmaz, kiracıya Kahta Meslek Yüksekokulu Bina Yöneticisi mahallinde tanzim edilecek tutanakla sözleşme tarihinden itibaren onbeş gün içinde üzerindeki muhdesat ve müştemilat da gösterilmek suretiyle imzalanacak bir tutanakla teslim edilir.

 

MADDE 5- Kiraya verilecek taşınmazlar üzerinde sabit tesis yapılamaz. Ancak Kahta Meslek Yüksekokulu Müdürlüğünden izin alınarak kiralama süresi sonunda kaldırılmak ve kiralama amacına matuf olmak kaydıyla takılıp sökülebilir malzemelerle kapalı alan oluşturulabilir.

 

MADDE 6- Kiralanan taşınmazın kullanılması sırasında çevre kirliliğinin önlenmesi için gereken önlemler alınacak ve bu konudaki mevzuata titizlikle uyulacaktır.

 

MADDE 7- Kiraya verilen yer; bina ise kiracı sabotaj, yangın gibi tehlikelere karşı her türlü tedbirleri almak, gerektiği takdirde binanın genel görünüm ve ahengine uygun biçimde boya, badana gibi onarımını yapmak, arsa veya arazi ise değerini düşürmeyecek, özelliğini, verim gücünü bozmayacak önlemleri almak, tedbirsizlik, dikkatsizlik, ihmal, kusur gibi nedenlerle vuku bulacak zarar ve ziyanı Üniversiteye ödeyecektir.

            Ayrıca kiracı taşınmazı teslim aldığı tarihten, Üniversiteye teslim ettiği güne kadar çevreye veya üçüncü kişilere vereceği her türlü zarar ve ziyandan (kaza dâhil) sorumlu olacaktır.

 

MADDE 8- Tabii afetler (yangın, deprem, su basması vs.), ülkede genel veya tesisin bulunduğu yerde kısmi seferberlik ilanı, genel veya kısmi grev, lokavt gibi kısmi hak kullanımından doğan imkânsızlıkların meydana gelmesi, bulaşıcı hastalık, salgın gibi olayların çıkması ve benzeri haller gibi mücbir sebepler ile sözleşmenin düzenlenmesinden sonra ortaya çıkan ve kamudan kaynaklanan hakkın kullanımını engelleyen sebepler hariç olmak üzere, kiracı sözleşmenin devamı süresince, kira süresinin uzatımı, kira bedelinin indirilmesi, kiralanan alanın yüzölçümünün değiştirilmesi vb. talebinde bulunamaz.

 

MADDE 9- Kiracı, idarenin izni olmadan sözleşmenin bir kısmını veya tamamını devredemez, ortak alamaz, kiraya verilen yeri genişletemez ve amacı dışında kullanamaz.

 

MADDE 10- Kiracı kira süresinin bitiminde derhal, sözleşmenin feshi halinde tebligatı müteakip onbeş gün içinde taşınmazı tahliye etmek zorundadır.

            Kiracı taşınmazı tahliye etmezse, 8/9/1983 tarihli ve 2886 sayılı Kanunun 75 inci maddesine göre kiracının tahliyesi sağlanacaktır.

 

MADDE 11- Taşınmaza Üniversitemizce ihtiyaç duyulması veya taşınmazın satışı halinde sözleşme tek taraflı olarak feshedilir, kiracı Üniversiteden hiçbir hak ve tazminat talebinde bulunamaz.

Kiracının fesih talebinde bulunması, kira dönemi sona ermeden faaliyetini durdurması, kiralananı amacı dışında kullanması, taahhüdünü sözleşme ve şartname hükümlerine uygun olarak yerine getirmemesi veya işletme ruhsatının her ne sebeple olursa olsun iptal edilmesi hallerinde kira sözleşmesi, 2886 sayılı Kanunun 62’nci maddesine göre tebligat yapmaya gerek kalmaksızın idarece feshedilerek, kesin teminatı gelir kaydedilir ve taşınmazın yeniden kiraya verilmesine kadar ki geçen sürenin kira bedeli; taşınmazın kiraya verilmemesi durumunda ise cari yıl kira bedeli tazminat olarak tahsil edilir.

MADDE 12- Kira süresi sona erdiğinde veya sözleşme feshedildiğinde taşınmaz bir tutanakla teslim edilir.

            Bu tutanakta, sözleşme ile teslim edilen ve kiracının kullanımına bırakılan ve teslim tutanağında belirtilen müştemilat ve muhdesat ile dikili şeylerinde tam ve sağlam olup olmadığı yazılır.

            Noksan olan, kırılan, kaybolan veya bozulan maddeler kiracı tarafından ya aynen temin edilerek teslim ya da idareye teslim edildiği tarihteki rayiç değeri üzerinden başkaca hükme gerek kalmaksızın tazmin edilir.

            Kiracı tarafından şartnameye uygun olarak yapılan her türlü yatırım en son hali ile idareye aynen teslim edilir ve bu da yukarıda belirtilen tutanakta yer alır.

 

MADDE 13- Taşınmazın amacında ve sözleşmede belirtilen şekilde kullanılıp kullanılmadığını idare her zaman denetleyebilir.

            İdarece yapılacak denetimler sonucunda tespit edilen eksiklikler yine idarece belirlenecek süre içinde giderilmediği takdirde sözleşme tek taraflı olarak feshedilir.

 

MADDE 14- Kira süresinin sona ermesi veya sözleşmenin feshi halinde taşınmaz idareye teslim edilmezse, geçen her gün için, cari yıl kira bedelinin yüzde biri oranında ceza, itirazsız olarak ödenir.

Ceza ödenmesi taşınmazın kullanılmasına ve tahliyenin geciktirilmesine neden olamaz. Sonradan sözleşme ve şartnamede yazılı hususlara yapılan itirazlar kabul edilmez.

 

MADDE 15- Kiracı kira dönemi boyunca yapılacak imalat ve satış faaliyetleri dolayısıyla, 10/1/1961 tarihli ve 213 sayılı Vergi Usul Kanununda öngörülen belge düzenine uymak zorundadır. Kira dönemi boyunca çeşitli tarihlerde üst üste üç kez bu zorunluluğa uyulmadığının tespit edilmesi halinde, sözleşme idarece tek taraflı olarak feshedilecektir.

            Mahalli idareler, sosyal sigortalar, vergi daireleri, meslek odaları ve benzeri kuruluşlara ödenmesi gereken vergi, resim, harç, prim ve eğitime katkı payı ile benzeri yükümlülüklerden dolayı idare hiçbir zaman sorumlu tutulmayacak, bu yükümlülükler kiracı tarafından karşılanacaktır. Bu yükümlülüklerin yerine getirilmemesi halinde sözleşme feshedilecektir.

 

MADDE 16- Bu sözleşme konusu iş için yapılacak her türlü tebligat kiracının göstermiş olduğu adrese veya varsa sözleşme konusu yer adresine yapılacaktır. Adres değişikliği olup da kiracı tarafından bildirilmediği takdirde, gösterilen adrese veya varsa sözleşme konusu taşınmaz adresine yapılan tebligat geçerlidir.

 

MADDE 17-Kira şartnamesi bu sözleşmenin ekidir.  

 

MADDE 18- İhtilafların çözüm yeri Adıyaman İcra Daireleri ve Mahkemelerdir.

 

MADDE 19- Bu sözleşmede hüküm bulunmayan hallerde, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu ile Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelik hükümleri ile diğer mevzuat hükümleri uygulanır.

 

MADDE 20-Diğer Hususlar

 

20.1- İhale kesinleştikten sonra kantin yeri kiracıya teslim tutanağı ile teslim edilecektir. Kiracı kiraladığı yerde yapacağı önemli değişiklikler için Kahta Meslek Yüksekokulu Bina Yöneticisinden yazılı izin alacaktır. Kiracı yapmış olduğu, dekorasyon, camekân, vitrin, zemin ve duvar kaplaması, ofis, elektrik, su, kalorifer ve kanalizasyon tesisatı ile sabit tesis niteliğinde olan donanım malzemeleri gibi sabit değişiklik ve ilaveleri tahliye halinde bedelsiz olarak terk edecektir. Kiracı, kiraladığı yeri tahliye ederken, temiz, düzenli tahrip etmeden tahliye edecek, Kahta Meslek Yüksekokulu Bina Yöneticisinden izinsiz olarak yaptığı değişiklikleri eski haline getirecek veya bunun için teknik birimler tarafından hesaplanan masrafları Üniversiteye ödeyecektir.

 

20.2- İhaleyi alan kişinin bizzat kendisinin veya birinci dereceden kan hısımının kantini işletmesi gerekmektedir. Yapılan denetimlerde bu hususa 3 (Üç) defa uyulmadığı tespiti halinde ihale fesh edilecektir.

 

20.3- Kiracı, kantinde yararlanacak öğrenciler ile görev yapan akademik-idari personelin, hasta ve hasta yakınlarının ihtiyaçlarını zamanında karşılayacaktır. Kantin her gün saat: 08:00/20:00 saatleri arasında açık bulundurulacaktır.

20.4- Kiracı, kantinde çalıştıracağı personelin isimlerini, kanuni ikametgâh adreslerini, sağlık raporlarını, Cumhuriyet Savcılığından alınmış sabıkasızlık kayıtları ile nüfus cüzdanları suretleri ile  sigorta pirim belgelerini ekleyerek  dosya halinde Kahta Meslek Yüksekokulu Bina Yöneticisine verecektir. Çalıştırılan personelin her türlü sosyal güvencesinden (ücreti, vergisi, sigorta primi v.s) kiracı sorumlu olacaktır, ayrıca Üniversitemizden hiçbir hak talebinde bulunamaz.

20.5- Kahta Meslek Yüksekokulu Bina Yöneticisi Üniversitemizin Toplam Kalite Yönetim Koordinatörlüğünün baz aldığı Sosyal Tesis ve Sosyal Hizmet Tutanağındaki kriterlere göre gerekli gördüğü zamanlarda kantin çevresindeki temizlik dahil hizmetin işleyişini, kullanılan malzemelerin kalitesini, sağlığa zararlı olup olmadığının tespitini ve fiyatlarını kontrol etmek hak ve yetkisine haizdir. Kiracının kantin ve çevresini temiz tutmaması, Kurumun uygun bulmadığı kişileri istihdam etmesi durumunda 10 (On) gün içerisinde uygunsuzluğun giderilmesi gerekir ve her gün için 200,00-TL./Gün para cezası alınır. Belirlenen süre zarfında eksikliklerin yine tamamlanmaması durumunda 3 (Üç) günlük son bir süre verilerek her gün için 400,00-TL/Gün para cezası kesilerek hiçbir karar almaya ve protesto çekmeye gerek kalmaksızın sözleşmesi tek taraflı fesih edilir ve teminatlar irat kaydedilir.

 

20.6- Kiracı, kiraladığı yerlerde hizmetin gerektirdiği malzeme ve eşya dışında, Kahta Meslek Yüksekokulu Binasının güvenliğine, örf, adet ve genel ahlaki değerlere aykırı her türlü alet, edevat, kitap, broşür, resim, film, alkollü içecek, uyuşturucu maddeleri gibi eşyaları bulundurmayacak, Kantin ile çevresinin temizliği, bakım ve onarımından sorumlu olacak, sürekli olarak işletmeyi temiz ve düzenli bulunduracaktır. Yerleşkenin genel güvenliği ve asayişini sağlamak üzere Kurumca gerekli görülen her türlü denetim ve kontrol talimatlarına uyacak, bu konuda yapılacak uygulamalara yardımcı olacak, Kurumdan yazılı izin almadıkça bu yerlerde pano, ilan, afiş vb. asmayacak, bildiri ve benzerlerinin dağıtılmasına, toplantı yapılmasına meydan vermeyecek, yasak yayın bulundurulmayacak, bu yerlerde kiracı kavga ve polisiye olaylara sebebiyet vermeyecek, kiralama kapsamındaki yerlerde kumar oynatılmasına ve oynanmasına müsaade etmeyecek, bu tür olaylar olduğu takdirde sorumlusu kiracı olacaktır. Kahta Meslek Yüksekokulu Bina Yöneticisinin onayı olmadan zamlı fiyatla mal ve hizmet satışı yapılmayacak ve kiralanan yerler amacı dışında kullanılmayacaktır. Kahta Meslek Yüksekokulu Bina Yöneticisince en az üç kişiden oluşturulan komisyon tarafından sözleşme süresi içerisinde kendisine yapılan ihtarlara rağmen üst üste üç kere olumsuz tutanak düzenlendiği takdirde sözleşme tek taraflı fesih edilecektir.

20.7- Kiracı, kiraladığı yerde kantin konusu dışında herhangi bir iş yapamayacağı gibi, bu hizmetleri yaparken her ne suretle olursa olsun toplum ahlakına aykırı özellikte iş ve işlemler yapamaz. Ayrıca iş yeri çalışanları yerleşke alanında alkollü içki ve keyif verici madde kullanamazlar ve bu tür maddeleri kullanmış bir vaziyette bulunamazlar. Bu durumun tespit edilmesi halinde hiçbir ihtara gerek kalmaksızın sözleşme tek taraflı fesh edilir. Kiracı bu nedenlerden dolayı hiçbir hak talebinde bulunamaz.

20.8- Kiracı veya yanında çalışanlar kampüs yerleşkesi içinde huzur bozucu davranışlarda bulunamaz. Kantinde kiracı ve personeli hiçbir nedenle konaklayamazlar. Kiracı üniversitede misafirleri ile görüşmelerini kısa süreli yapacaktır.

20.9- Kiracı, Kurumun uygun görüşünü alarak uygulayacağı kurum onaylı fiyat listesini müşterinin görebileceği bir yere asmak zorundadır. Fiyatların piyasa fiyatlarına ve öğrenci bütçesine uygun olmasına dikkat edilecektir. Bu konuda Kahta Meslek Yüksekokulu Bina Yöneticisince belirlenecek görevliler denetime yetkilidirler. İstekli, denetim sonucu belirlenecek hususları derhal düzeltmek zorundadır. 10 (On) gün içerisinde uygunsuzluğun giderilmesi gerekir ve her gün için 200,00-TL./Gün para cezası alınır. Belirlenen süre zarfında eksikliklerin yine tamamlanmaması durumunda 3 (Üç) günlük son bir süre verilerek her gün için 400,00-TL/Gün para cezası kesilerek hiçbir karar almaya ve protesto çekmeye gerek kalmaksızın sözleşmesi tek taraflı fesih edilir ve teminatlar irat kaydedilir.

20.10- Kiralanan kantinin müştemilatında tüketilen ısınma gideri (payına düşen) elektrik, su ve gaz tutarları kiracı tarafından, bu tesisatların girişlerine konulacak sayaçlarla ölçülendirecek, bu amaçla yapılacak olan tesisat tadilatları kiracı tarafından yaptırılacaktır. İdare tarafından belirtilen tarihlerde iki faturanın üst üste ödenmemesi durumunda istekliye 10 günü geçmemek üzere süre verilir. Bu sürede yasal faizi ile yatırılmadığı takdirde Yapı İşleri ve Teknik Dairesi Başkanlığı personellerince su ve elektrik sayaçaları kesilir ve sayaç mühürlenir. Kesilen sayacın yatırılmadan ya da Kahta Meslek Yüksekokulu Bina Yöneticisinin onayı olmadan açılması durumunda sözleşme feshedilerek kesin teminat gelir kaydedilir ve cari yıl kira bedeli tazminat olarak tahsil edilir. Sözleşmenin feshedildiği tarihten sonraki döneme ilişkin varsa kira bedeli öncelikle kiracıdan alınacak tazminata mahsup edilir.

20.11- Kantin ve müştemilatının ısıtma, pişirme, aydınlatma v.s. amaçlarla kullanılacak her türlü yanıcı, parlayıcı ve patlayıcı maddenin emniyetli bir biçimde kullanılmasını temin etmek kiracının sorumluluğundadır. Kiracı bu tür maddelerin (LPG vb.) kullanma ve işletilmesi ile ilgili talimatlara riayet etmek ve gerekli tedbirleri almak zorundadır.

20.12- Kiracı kendisine teslim edilen Kantin ile çevresi (faaliyet yeri) Kahta Meslek Yüksekokulu Yöneticisince kiracıya zarar vermeyecek şekilde değiştirilmek istendiğinde buna muvafakat edecek, aksi halde hiç bir tazminat ödenmeksizin ve o yıla ait kira bedeli iade edilmeksizin sözleşme feshedilebilir.

20.13- Kantinde kullanılması gereken her türlü malzeme Kahta Meslek Yüksekokulu Bina Yöneticisince emaneten teslim edilen demirbaşlar dışında) kiracı tarafından karşılanacak, kullanım sırasında temizliğe ve hijyenik özelliklere dikkat edilecektir.

20.14- Kantinde kullanılan malzemeler her gün dezenfekte edilecek, dezenfekte edilmeme nedeniyle oluşacak bu­laşıcı hastalıklardan kiracı sorumlu olacak, bu durum belgelendiği takdirde kurumun ve kişilerin maddi ve manevi zararları kiracıdan tahsil edilecektir.

20.15- Kantinde haşere ve kemirgenlere karşı belli aralıklarla ilaçlama yapılacaktır. İlaçlama yapılmaması durumunda oluşabilecek her hangi bir sıkıntıdan kiracı sorumlu olacaktır. Bu durum belgelendiği taktirde Kurumun ve kişilerin maddi ve manevi zararı kiracıdan karşılanacaktır

20.16- Kantin konusunda ehil kişiler çalıştırılacak. Çalışacak personele kılık kıyafet bakımından Kahta Meslek Yüksekokulu Bina Yöneticisi tarafından belirlenecek kıyafetler giydirilecektir. Çalışacak personelin kılık kıyafet ve beden temizliğine dikkat etmeleri sağlanacak, dikkat edilmediğinin tutanakla tespit edilmesi durumunda 10 (On) gün içerisinde uygunsuzluğun giderilmesi gerekir ve her gün için 200,00-TL./Gün para cezası alınır. Belirlenen süre zarfında eksikliklerin yine tamamlanmaması durumunda 3 (Üç) günlük son bir süre  verilerek her gün için 400,00-TL/Gün para cezası kesilerek hiçbir karar almaya ve protesto çekmeye gerek kalmaksızın sözleşmesi tek taraflı fesih edilir ve teminatlar irat kaydedilir.

 

20.17- Kantinde kullanılacak ve satılacak malzemelerin tamamı TSE damgalı olacaktır. TSE damgası olmayan ürünler kantinde bulundurulmayacaktır.

 

20.18 - Televizyon yayınları müzik ve haber kanalı dışında hiçbir yayın izletilmeyecektir.

20.19- Resmi tatil günleri idareden izin alınarak kantinde satış ve servis yapılabilir.

20.20- Kiracı tarafından kantin tezgah arkasını, kantin iç ve dış mekanını görecek şekilde güvenlik kamerası konulacaktır. Güvenlik kameraları görüntüleri en az 40 gün saklanacak,  kamera kayıtlarının silinmesi, kaybolması veya yetkili makamlarca istenildiği takdirde verilmemesi durumlarında tüm cezai sorumluluk kantin kiracısına ait olacaktır.

20.21- Büroya servis yapacak kantin personeli ile kantin içerisinde servis yapacak personel sayısı Kahta Meslek Yüksekokulu Bina Yöneticisince belirlenecektir.

20.22- İsteklilerin bu şartname konusu işi öngörülen usul ve esaslara uygun olarak yapmaları zorunlu olup, aşağıdaki cezai hükümler uygulanacaktır:

  1. Kahta Meslek Yüksekokulu Bina Yöneticisince yapılacak denetimler sonucu belirlenecek eksikliklerin 10 (On) gün içerisinde giderilmemesi halinde her gün için 200,00-TL./Gün para cezası alınır, belirlenen süre zarfında eksikliklerin yine tamamlanmaması durumunda 3 (Üç) günlük son bir süre verilerek her gün için 400,00-TL/Gün para cezası kesilerek hiçbir karar almaya ve protesto çekmeye gerek kalmaksızın sözleşmesi tek taraflı fesih edilir ve teminatlar irat kaydedilir.

 

  1. İşyerinin faaliyete geçirilmesi için öngörülen sürenin aşılması halinde aşılan her gün için 200,000-TL./Gün (İki Yüz TL) ceza uygulanır.

20.23- İşyerinin sözleşmesi aşağıdaki koşullarla sona erer:

  1. Kahta Meslek Yüksekokulu Bina Yöneticisince yapılacak denetimler sonucu belirlenecek eksikliklerin 10 (On) gün içerisinde giderilmemesi halinde her gün için 200,00-TL./Gün para cezası alınır, belirlenen süre zarfında eksikliklerin yine tamamlanmaması durumunda 3 (Üç) günlük son bir süre verilerek her gün için 400,00-TL/Gün para cezası kesilerek hiçbir karar almaya ve protesto çekmeye gerek kalmaksızın sözleşmesi tek taraflı fesih edilir ve teminatlar irat kaydedilir.
  2. Bu sözleşmede belirtilen KDV dahil 3 aylık kira tutarının belirlenen tarihlerde ödenmemesi durumunda, istekliye 10 takvim gününü geçmemek üzere süre verilir. Bu sürede kira tutarı yasal faizi ile yatırılmadığı taktirde sözleşme feshedilerek kesin teminat gelir kaydedilir ve cari yıl kira bedeli tazminat olarak tahsil edilir. Sözleşmenin feshedildiği tarihten sonraki döneme ilişkin varsa kira bedeli öncelikle kiracıdan alınacak tazminata mahsup edilir.
  3. Kiraya verilen taşınmazda kullanılan elektrik ve su bedellerinin idare tarafından belirtilen tarihlerde iki faturanın üst üste ödenmemesi durumunda istekliye 10 günü geçmemek üzere süre verilir. Bu sürede ilgili faturalar yasal faizi ile yatırılmadığı takdirde Yapı İşleri ve Teknik Dairesi Başkanlığı personellerince su ve elektrik sayaçları kesilir ve sayaç mühürlenir. Kesilen sayacın yatırılmadan ya da Başkanlığımızın onayı olmadan açılması durumunda sözleşme feshedilerek kesin teminat gelir kaydedilir ve cari yıl kira bedeli tazminat olarak tahsil edilir. Sözleşmenin feshedildiği tarihten sonraki döneme ilişkin varsa kira bedeli öncelikle kiracıdan alınacak tazminata mahsup edilir.

 

  1. Kaçak elektrik ve su kullanılmasının tespiti halinde sözleşme tek taraflı olarak feshedilir. Kesin teminat gelir kaydedilir ve cari yıl kira bedeli tazminat olarak tahsil edilir. Sözleşmenin feshedildiği tarihten sonraki döneme ilişkin varsa kira bedeli öncelikle kiracıdan alınacak tazminata mahsup edilir.

MADDE 21- Kiracının ölümü halinde, sözleşme feshedilmek suretiyle hesabı genel hükümlere göre tasfiye edilerek kesin teminatları ve varsa diğer alacakları varislerine verilir. Ancak, aynı şartları taşıyan ve talepte bulunan varislere idarenin uygun görmesi halinde, ölüm tarihini izleyen otuz gün içinde varsa ek teminatlar dahil taahhüdün tamamı için gerekli kesin teminatı vermeleri şartıyla sözleşme devredilebilir.

MADDE 22- Kiracının sözleşmenin yerine getirilmesine engel olacak derecede ağır hastalık, tutukluluk veya hürriyeti bağlayıcı bir ceza nedeni ile taahhüdünü yapamayacak duruma girerse, bu hallerin oluşundan itibaren 30 gün içinde ilgili idarenin kabul edeceği birini vekil tayin etmek şartıyla taahhüdüne devam edebilir.

MADDE 23- Kahta Meslek Yüksekokulu Binası eğitim ve öğretim binası olarak kullanılmaktadır. Kahta Meslek Yüksekokulu Binasının başka binaya taşınması durumunda ilgili kantin de taşınır ve öğrencilerimiz ile çalışan personellerimize hizmet vermeye devam edecek olup kiracı ile imzalanan sözleşmenin ilgili maddelerine aynen bağlı kalınacak ve kiralama bedelinde herhangi bir indirim olmayacaktır.

MADDE 24- İş bu sözleşmenin ana eki onay, hesap tutanağı ve şartnameden oluşan ihale dosyası olup, 24 (yirmidört) maddeden ibaretti.

                                                                       TARAFLAR

 

              İTA AMİRİ                                                                                                  KİRACI

 

Prof. Dr. Mehmet TURGUT                                                        

                     Rektör

 

 

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.