ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ 2020-2021 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ EĞİTİM MODELİ HAKKINDA

Sevgili öğrencilerimiz,

Adıyaman Üniversitesi olarak ülkemizde ilk Covid-19 vakasının tespit edildiği günden bu güne pandemi ile ilgili yerel, ulusal ve uluslararası gelişmeleri yakından takip etmekteyiz. Sağlık Bakanlığımız ve Yükseköğretim Kurulumuz (YÖK) ile ilimizdeki Hıfzıssıhha Kurulu’nun almış oldukları kararları, öğrencilerimiz ve çalışanlarımızın da sağlığını önceleyerek dikkatle değerlendirmekteyiz.

Bu kapsamda, yerel ve bölgesel faktörler başta olmak üzere her şeyi titiz bir şekilde değerlendirerek en doğru kararı almak için çaba gösterildi. İç ve dış paydaşlarımızın görüşleri alındı. Üniversitemizde 81 ilden öğrenci bulunması ve bu öğrencilerimizin seyahat ve barınma imkânları değerlendirildi. Tüm bu yapılan görüşmeler ve değerlendirmeler dikkate alınarak 09.09.2020 tarihli senatomuzda alınan kararlar doğrultusunda 2020-2021 akademik yılı güz döneminin Üniversitemizde Uzaktan Eğitim şeklinde gerçekleştirilmesine karar verildi. Fakülte, yüksekokul, enstitü ve konservatuvarımız ile ilgili almış olduğumuz kararlar senato kararımızda ayrıca ifade edildi.

En az sizler kadar bizler de yüz yüze eğitimin bir an evvel başlaması için can atıyoruz. Lâkin unutmayalım ki Adıyaman Üniversitesi ailesinin her bir ferdinin sağlığı önceliklerimiz arasında ilk sıradadır. Güçlü teknik alt yapımız, alanında yetkin akademik ve idari kadromuzla siz değerli öğrencilerimize en iyi eğitimi vermek için gayret etmeye devam edeceğiz. Hep birlikte alacağımız tedbirlerle salgının seyrine bizler karar vereceğiz. Bu zorlu süreci kısa sürede geride bırakacağımıza ve bir araya geleceğimize yürekten inanıyoruz.

Adıyaman Üniversitesi olarak bu zorlu süreçte, dün olduğu gibi bugün de öğrencilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.

Prof. Dr. Mehmet TURGUT

               Rektör                                                             

 

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.