ADYÜ Ulusal Antalya Matematik Olimpiyatı’na Ev Sahipliği Yaptı

Adıyaman Üniversitesi 28. Ulusal Antalya Matematik Olimpiyatına ev sahipliği yaptı.
1996 yılından bu yana Türkiye genelinde yetenekli matematikçileri keşfetmek ve onların bilimsel çalışmalarını teşvik etmek amacıyla düzenlenen Ulusal Antalya Matematik Olimpiyatı bu yıl Adıyaman’da düzenlendi.
Lise ve ortaokul öğrencilerinin matematik yeteneklerini sergilediği yarışma, Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi A Blok dersliklerinde gerçekleşti.
Matematik öğretmenleri ve akademisyenlerin gönüllü desteğiyle genişleyen Ulusal Antalya Matematik Olimpiyatı, bu yıl 18 il merkezinde düzenlendi. Olimpiyat sınavının Adıyaman ayağına Adıyaman, Malatya ve Elazığ'dan toplam 44 öğrenci katıldı.
İlimizde ilk kez yapılan sınav, tek aşamalı ve çoktan seçmeli formatında gerçekleşti. Sınav sonuçlarının 21 Mayıs’ta açıklanacağı, ödül töreninin ise 1 Haziran’da İstanbul’da yapılacağı bildirildi.