Adıyaman Üniversitesi 100. Yıl Sergisine Ev Sahipliği Yaptı

Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanları tarafından Cumhuriyetimizin 100. Yılı Etkinlikleri kapsamında geniş bir katılımla düzenlenen “100. Yıl Sergisi” birbirinden güzel görüntülere sahne oldu.
Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonundaki serginin açılış törenine Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Oruç, Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Şahin, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kelleş,  İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Hikmet Uz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Aydın, Prof. Dr. Selcen Yüksel Perktaş, Prof. Dr. Özgür Özdemir, Üniversite Genel Sekreteri Doç. Dr. Mahmut Gürsoy, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, Rektör Danışmanı Öğr. Gör. Harun Tekin, Üniversite akademik ve idari çalışanları ile öğrenciler katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın akabinde programın açılış konuşmasını yapan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kelleş, önemli eserlerin görücüye çıktığı etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etti.
Kelleş, “Cumhuriyetimizin 100. Yılı Etkinlikleri kapsamında olması hasebiyle sergimiz ayrı bir öneme haiz... Bugün burada resim, seramik, baskı sanatları, dijital kolaj ve mozaik sanatından oluşan birbirinden güzel eserleri görme fırsatını yakaladık. Emeği geçen tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum. Sergimizin İlimiz ve Üniversitemiz adına hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
Açılış konuşmasının ardından misafirler, Adıyaman Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencilerinin icra ettiği müzik dinletisi eşliğinde sergiyi gezdi.
Kırkı aşkın eserin yer aldığı serginin üç gün açık kalacağı bildirildi.