ADYÜ’de 24 Kasım Öğretmenler Günü Etkinliği Düzenlendi

Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri çerçevesinde Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakkı Kontaş’ın konuşmacı olarak katıldığı “Kutsal Mesleğe Yolculuk” konferansı düzenlendi.

Vehbi Koç Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Adıyaman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cumhur Kırılmış, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Aydın, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Manaf Manaflı, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Rüştü Yalçınkaya, Gölbaşı MYO Müdürü Prof. Dr. Abuzer Akgün, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ali Ünişen, Üniversite akademik ve idari çalışanları ile öğrenciler katıldı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Aydın’ın konuşmaları ve Sınıf Öğretmenliği Bölümü öğrencileri Çağatay Alakuş ve  Buse Nur Gökçek’in şiir dinletileri ile devam etti.

Doç. Dr. Hakkı Kontaş’ın “Kutsal Mesleğe Yolculuk” adlı konferansının ardından Doç. Dr. Ali Ünişen tarafından “Hikmet” adlı şiir okundu.

Program, Eğitim Fakültesi öğrencilerinden Abdurrahman Polat, Ruken Salık, Ceyhun İrtem ve Yasin Şen’in 7 aylık müzik öğretmeni iken öğrencilerine karne dağıttıktan sonra eve dönüşü sırasında henüz 22 yaşında şehit edilen Aybüke Yalçın ve tüm şehit öğretmenler anısına “Mağusa Limanı”, “Gesi Bağları” ve “Bir Başkadır Benim Memleketim” adlı eserlerin seslendirilmesiyle devam etti.

Dinletinin ardından davetlilere, meslekte 40 yılını tamamlamış olan Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Servet Ekmekçi için hazırlanan sinevizyon gösterisi seyrettirildi.

Programın ardından Adıyaman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cumhur Kırılmış, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Aydın, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Manaf Manaflı, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Rüştü Yalçınkaya, Gölbaşı MYO Müdürü Abuzer Akgün ve Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ali Ünişen tarafından Prof. Dr. Servet Ekmekçi, Doç. Dr. Hakkı Kontaş, Öğretim Görevlisi Sultan Bilget Güçlüer ve Eğitim Fakültesi öğrencilerine plaketleri takdim edildi.

Programda emeği geçenlere teşekkür eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cumhur Kırılmış, “Tüm katılımcılara ve bu güzel programda emeği geçen arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum. Bu vesileyle, başta kendi öğretmenlerim olmak üzere bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü en iyi dileklerimle kutluyorum. Başta şehit öğretmenlerimiz olmak üzere ebediyete irtihal eden bütün öğretmenlerimize Allah'tan rahmet, emekli öğretmenlerimize de sağlık ve mutluluklar diliyorum.” dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.