Rektör Turgut, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü Kutladı

Muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma hedefimize milletçe ulaşma yolunda büyük emek sarf eden öğretmenlerimizin yürüttükleri vazifenin kıymetini ölçmek mümkün değildir. Kendilerine emanet ettiğimiz çocuklarımızın eğitimi için ülkemizin her köşesinde fedakarca görev yapan öğretmenlerimize hepimizin şükran borcu olduğunun altını özellikle çizmek isterim. Geleceğimizin teminatı olan yavrularımızı bilgi ve tecrübeleriyle öğretmenlerimiz şekillendirmektedir. Gözümüzün aydınlığı sevgili yavrularımızı bilgi ve sevgiyle donatan, yüce bir vazifenin, dünyanın en zahmetli sanatının, onurlu temsilcileridir öğretmenler… İlim öğretenlere hürmeti öğütleyen bir medeniyetin temsilcileri olarak, öğretmenlere her zaman minnet ve şükran borçluyuz. Öğretmenlerimiz, sadece bir gün değil, her zaman kalbimizin en güzel yerinde  olmalıdır. Dünyanın ve ülkemizin pandemiyle mücadele ettiği bu dönemlerde öğretmenlerimiz, uzaktan eğitim sürecindeki gayretleriyle ülkemizde eğitim ve öğretimin kesintiye uğramamasını sağladılar. Öğretmenlerimize üstün gayretleri için ayrıca teşekkür ediyoruz. Büyük Türkiye hedefimize, kıymetli öğretmenlerimizin çabası ve emekleriyle yetişen nesiller sayesinde ulaşacağız. Millet Mektepleri'nin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu önemli günde başta şehit öğretmenlerimiz olmak üzere ebediyete irtihal eden bütün öğretmenlerimize Allah'tan rahmet, emekli öğretmenlerimize de sağlık ve afiyetler diliyorum.

İlkokul öğretmenim Güler Sönmez başta olmak üzere, beni yetiştiren, emek veren bütün öğretmenlerimin ellerinden öpüyorum. Sağlık, mutluluk ve başarı dileklerimle bütün eğitim camiamızın 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü yürekten kutluyorum.

 

Prof. Dr. Mehmet TURGUT

Rektör

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.