ADYÜ Ailesine 3774 Yeni Öğrenci Katılıyor

2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanması ile Adıyaman Üniversitesini (ADYÜ) kazanan öğrenci sayısı belli oldu.

İlan edilen sonuçlara göre, ADYÜ lisans programlarına 1472, ön lisans programlarına ise 1539 öğrenci yerleşti. Toplamda 3011 öğrenci Üniversitemizi kazanırken kontenjanların ortalama doluluk oranı yüzde 93 oldu.

“Çoğu Alanda Yüzde 100 Doluluk Oranı”

Yerleştirme sonuçlarına göre, ADYÜ lisans düzeyinde eğitim veren Diş Hekimliği, Eczacılık, İslami İlimler, Eğitim ve Tıp Fakülteleri ile Sağlık Yüksekokulu programlarının tüm kontenjanları dolarken, Eğitim, Fen Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler, Mühendislik ve Turizm Fakültelerinin de bazı programlarının kontenjanı tamamen dolmadı.

Bunun yanı sıra lisans düzeyinde özel yetenek sınavı ile öğrenci alan Güzel Sanatlar Fakültesi, Devlet Konservatuvarı ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulundaki (BESYO) kontenjanlarının da tamamı doldu.

Ayrıca ön lisans düzeyinde eğitim veren Sağlık Hizmetleri ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu programlarının tüm kontenjanları neredeyse dolarken, Sosyal Bilimler, Besni, Gölbaşı ve Kâhta Meslek Yüksekokullarında da çoğu programlarının kontenjanları tam doldu.

Ek Kontenjan Yerleştirmeleri Bekleniyor

Ek kontenjan ile eğitim görmeye hak kazanacak öğrencilerin de Adıyaman Üniversitesi ailesine katılmasıyla birlikte doluluk oranının yüzde 100’e ulaşacağı tahmin edilirken, 18856 olan mevcut öğrenci sayısının ek yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte 19.000’i geçmesi tahmin ediliyor.

Doluluk oranları ve genel durum hakkında açıklama yapan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, Adıyaman Üniversitesini tercih eden adaylara başarılar dileyerek “Üniversitemizin akademik, sosyal, kültürel ve idari alt yapısı önemli bir güce erişmiştir. Henüz genç bir üniversite olmamıza rağmen birçok eski Üniversiteden bile iyi durumdayız. Her yıl olduğu gibi bu yıl da öğrencilerimizin yoğun teveccühü ile karşılaştık. Çoğu alanda sağlanan yüzde 100 doluluk oranı bizleri mutlu etti. Önemsediğimiz ve hakkını bihakkın verdiğimiz eğitim kalitemiz ile topluma ve milletimize faydalı bireyler yetiştirmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

“Barınma Konusunda Sıkıntı Yok”

Öğrenci velilerine de seslenen Rektör Prof. Dr. Turgut; "Öğrencilerimiz bizim evlatlarımızdır. Onların rahat, huzurlu ve güvenli bir ortamda eğitim hayatlarını sürdürebilmeleri için Üniversitemizin tüm imkânlarını seferber ediyoruz.” dedi

Öğrenci ve ailelerine barınma konusunda uyarı ve tavsiyelerde bulunan Turgut; “Adıyaman'da devletimizin yurtları ve imkanları Üniversitemizin barınma ihtiyacını karşılıyor. Öğrencilerimiz, başka yerlere ihtiyaç duymadan devletimizin bu imkanlarından yararlanabilir.” dedi.

“Öğrencilerimiz İçin Yaşanılası, Huzurlu Bir Şehir”

ADYÜ’nün bu yıl 4 bin’e yakın yeni öğrenciye ev sahipliği edeceğini dile getiren Turgut, “Üniversitemizi yalnızca Adıyamanlılar tercih etmiyor. Türkiye'nin dört bir yanından öğrenciler okumak için Adıyaman'a geliyor. Bizler de yıl içerisinde gerçekleştirilen çeşitli fuar ve benzeri etkinlikler ile hem Adıyaman'ı hem de Üniversitemizi tanıtıyoruz. Yeni öğrencilerimiz hem şehrimizin ekonomisine hem de kültürüne büyük katkı sunuyorlar.” ifadelerini kullandı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.