ADYÜ Anaokulunda Ağız ve Diş Sağlığı Taraması

Adıyaman Üniversitesi  (ADYÜ) Anaokulunda, öğrencilere her yıl rutin olarak yapılan ağız ve diş sağlığı taraması uygulaması uzman hekimler tarafından bu yıl da gerçekleştirildi.

Diş Hekimliği Fakültesi Arş. Gör. Ulviye Özdamar, Diş Hekimi Sedat Tutuş ve Diş Hekimi Rümeysa Sultan tarafından gerçekleştirilen taramada, öğrencilerin ağız ve diş sağlıkları hakkında ailelere bildirilmek üzere anaokulu öğretmenlerine bilgi verildi.

Ağız ve diş sağlığı taraması ile ilgili bilgi veren Diş Hekimi Özdamar, rutin kontrollerin devam ettiğini belirterek, “Bugün Adıyaman Üniversitesi Anaokulundaki yavrularımızın diş taramalarını gerçekleştirdik. Burada çocuklarımıza hem diş fırçalama alışkanlığı kazandırmayı amaçlıyor hem de dişe zarar veren gıdalardan uzak durmaları konusunda kendilerine uyarılarda bulunarak ağız ve diş kontrollerini yapıyoruz. Bulgularımızı ailelerine bildirilmek üzere anaokulu öğretmenlerine iletiyoruz. Öğrencileri oldukça sağlıklı bulduk. Onlara düzenli diş fırçalamaları konusunda uyarılarda bulunduk.” dedi.

ADYÜ Anaokulu Müdürü Barış Teber ise, öğrencilere rutin olarak göz, kulak, burun ve boğaz kontrollerini de yaptırdıklarını belirterek, “Bugün de öğrencilerimizin ağız ve diş kontrollerini yaptırdık. Sağlıklı bir nesil yetiştirmek için her türlü gayreti gösteriyoruz. Evlatlarımızı sağlıklı görmek de bizleri ayrıca mutlu ediyor.” dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.