Üniversitemiz Kreşinde Miniklere Ağız ve Diş Sağlığı Taraması

9.10.2017

Üniversitemiz kreşinde miniklere her yıl rutin olarak yapılan ağız ve diş sağlığı taraması uygulaması uzman hekimler tarafından bu yıl da gerçekleştirildi.

Miniklerin korkularını yenmelerine yardımcı olan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ'nün katıldığı taramada Üniversitemiz Kreş ve Anaokulu Müdürlüğünden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyit TEMİR de hazır bulundu.

Yrd. Doç. Dr. Mahmut KOPARAL, Diş Hekimi Özge YÜKSEKKAYA ve Diş Hekimi Uğur AKDAĞ tarafından yapılan ağız ve diş sağlığı taramalarında miniklerimizin hiçbirinde herhangi bir diş problemine rastlanmadı.

Ağız ve diş sağlığı taraması ile ilgili bilgi veren Yrd. Doç. Dr. KOPARAL, rutin kontrollerin devam ettiğini belirterek "Burada çocuklarımıza hem diş fırçalama alışkanlığı kazandırmayı hem de dişe zarar veren gıdalardan uzak durmaları konusunda uyarılarda bulunarak ağız ve diş kontrollerini yapıyoruz” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. TEMİR ise daha önce miniklerin göz kontrollerini de yaptırdıklarını belirterek "Bugün de ağız ve diş kontrollerini yaptırdık öğrencilerimizin. İnşallah ilerleyen günlerde kulak, burun, boğaz (KBB) kontrollerini de yaptıracağız. Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur sözünden yola çıkarak sağlıklı bir nesil yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bunun için de periyodik kontroller yapıyoruz.” dedi.