Üniversitemiz Kreşi Yarının Büyüklerini Yetiştirecek

7.9.2017

Yeni kayıt döneminde minik misafirlerini konuk edecek olmanın heyecanını yaşayan Üniversitemiz Kreşine veliler yoğun ilgi gösterdi. İlgiden memnun olduklarını ifade eden Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyit TEMİR, kayıtların devam ettiğini ve yarının büyüklerini yetiştirmeyi planladıklarını söyledi.

Kreş hakkında bilgi veren Prof. Dr. TEMİR, ülkemizin aydınlık yarınları için çocukların eğitiminin önemli olduğunu ifade ederek, Üniversitemiz Kreşinin çocukların edinmesi gereken temel becerilerin kazandırılması noktasında büyük hassasiyet gösterdiğini söyledi. Milli ve manevi değerlerimiz ışığında, adalet duygusunu kazanıp buna uygun davranabilen, sosyal becerileri gelişmiş, seçim yapabilen bireyleri yetiştirmek istediklerini belirten Prof. Dr. TEMİR, "Kreşimiz sosyal ve fiziki yapısı, öğrencilere verilen eğitim ve daha pek çok nedenden dolayı büyük ilgi görüyor. Bu yıl halka açık olan kayıtlarımıza yoğun ilgi var. 25 Haziran'da başlayan kayıt süresi ise hâlen devam ediyor"  dedi.

Kreşin fiziki imkânları hakkında bilgi veren Prof. Dr. TEMİR, "Kreşimizde çocukların yaşlarına uygun sınıflar ve sosyal alanlar yer alıyor. Bunların yanında çocukların eğitimcilerin nezaretinde özgürce oyun oynayabildikleri alanlar, sinema odası  ve dinlenme odaları mevcut. Çocukların güvenliğine de büyük önem veriyoruz. Kreşimiz Merkez Külliyemiz içerisinde yer aldığı için zaten korunaklı. Bunun yanında çocukların düşme, kayma gibi olası kazalarda zarar görmemeleri için onlara zarar vermeyecek güvenli malzemeler kullanıyoruz" diye konuştu.

Gelişim İçin Aranan Her Şey Var

Öğrencilerin günlük üç öğün yemek ihtiyaçlarının karşılandığı ADYÜ KREŞ'te eğitim programı olarak Milli Eğitim Bakanlığının 2012 yılında güncellemiş olduğu eğitim programı temel alınıyor. Programa göre kreşe gelen öğrencilere güne başlama, kahvaltı, eğitim (hikâye, oyun, müzik, fen, kavram çalışması), öğle yemeği, dinlenme, ikindi kahvaltısı, eğitim (drama, satranç, dans), günün değerlendirmesi ve eve gitme zamanı gibi etkinlikler uygulanıyor. Çocukların zihinsel gelişiminin yanında sosyal, duygusal, fiziksel gelişimine yönelik etkinlikler de yapılıyor.