Üniversitemiz BESYO Öğrencisi KIZILDAĞ Avrupa Halter Şampiyonasında 1. Oldu

7.9.2017

Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğrencisi Milli Sporcu Gamzegül KIZILDAĞ Romanya’da yapılan Avrupa Halter Şampiyonası elemelerinde birinciliği elde etti.

48 kg'da yapılan ve 8 farklı ülkeden 8 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen Avrupa Halter Şampiyonası elemelerinde gerek ülkemizin gerekse de üniversitemizin ismini duyuran KIZILDAĞ; “Ülkemin ve üniversitemin ismini bir kez daha duyurduğum için çok mutluyum. Daha büyük başarılara imza atmayı planlıyorum. Çok çalışıp daha iyi yerlere gelmek istiyorum. Üzerimde emeği olan başta babam Ziya KIZILDAĞ, hocalarım ve arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ ise Üniversitemiz BESYO öğrencisi ve Milli Sporcu Gamze KIZILDAĞ’ı tebrik ederek “Romanya’da Avrupa Halter Şampiyonasında yarışan Adıyamanlı bayan haltercimiz Gamzegül KIZILDAĞ, Avrupaşampiyonu olarak başarılarına bir yenisini eklemiş oldu. Halter sporuna başladığı günden bu yana birçok madalya ve birincilik elde Gamzegül kızımızı gönülden kutluyorum. Kendisini halter sporuna teşvik eden ve özveri ile çalıştıran hocalarına ve ailesine özellikle teşekkür ederim. Azimle çalışan evlatlarımız elde ettiği başarılarla göğsümüzü kabartıyor” diye konuştu.