Şiir Dinletisi: Suriyeli Kardeşlerimizden Şiirler ve Türküler

27.3.2015

Şiir Dinletisi: Suriyeli Kardeşlerimizden Şiirler ve Türküler

Adıyaman Üniversitesi’nde Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ADYÜTÖMER) birimi tarafından M. Vehbi Koç Konferans Salonu’nda “Suriyeli Kardeşlerimizden Şiirler ve Türküler” adlı şiir dinletisi düzenlendi.

Dinletiye Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyit TEMİR, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hacı DURAN, Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ADYÜTÖMER) Müdürü Doç. Dr. Ahmet AKKAYA ve akademik ve idari personelin yanı sıra Suriyeli Türkçe öğrenen öğrenciler katıldı.

Dinleti Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ADYÜTÖMER) Müdürü Doç. Dr. Ahmet AKKAYA’nın açılış konuşması ile başladı. Ardından Adıyaman Çadır Kent’te Türkçe öğrenen öğrenciler çeşitli şairlerin şiirlerini okudular. Dinletide Mehmet Akif ERSOY, Necip Fazıl KISAKÜREK, Mevlana gibi şairlerin şiirleri seslendirildi. Suriyeli Mahmut El DAĞRI İstiklal Marşı’nı Ela Ahmet SAPASUBEY Sakarya şiirini okudu. Dinletide ayrıca Suriyeli öğrenciler “Saçlarından Bir Tel Aldım” “Telli Turnam” gibi türküleri de seslendirdi. Ayrıca Üniversitemiz Öğretim Görevlisi Sunay AKKAYA Mevlana’nın etme şiirini seslendirdi. Dinletinin sonunda Suriyeli öğrenciler koro halinde “Leylim Ley” şarkısı söyledi.

Dinleti sonunda Üniversitemiz Rektörü kısa bir konuşma gerçekleştirerek dinletinin gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Prof. Dr. GÖNÜLLÜ öğrencilere ve emeği geçenlere teşekkür ederek bahtiyar olduğunu ifade etti. Prof. Dr. GÖNÜLLÜ konuşmasının ardından öğrencilerle ve protokol üyeleri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.