Kamuoyu Duyurusu

23.7.2016

Kamuoyu Duyurusu

Adıyaman Üniversitesi olarak 15 Temmuz tarihinde Ülkemiz, Milletimiz, Hükûmetimiz ve Sayın Cumhurbaşkanımız aleyhinde yapılmaya çalışılan darbe girişiminin ilk saatlerinden itibaren sadece ve sadece lanete layık olan bu uğursuz hadisenin karşısında yer almış, birçok çevre kendisini darbe girişiminin gelişimine göre pozisyon almaya çalışırken Hükûmetimizle, Sayın Cumhurbaşkanımızla ve Milletimizle olduğumuzu Kamuoyuna ilan ederek dik duruşumuzu göstermiş olduk. Bu duruşumuz, Allah’a olan imanımız, Milletimize karşı olan görevimiz, Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı olan sadakatimiz, gelecek nesillere karşı olan vazifemizin bir sonucuydu. Darbe girişimine karşı olan bildirimizin Üniversitemiz internet sitesinde yayınlanma saati aynı gece 01.30’dur.

15 Temmuz gecesi ve akabinde Sayın Cumhurbaşkanımızın, Hükûmetimizin ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığımızın öncülüğünde Üniversitemiz içinde FETÖ terör örgütü ile ilgili olarak gerekli idari soruşturma çalışmaları yapılmış, bu çalışmaların bir kısmı sonuçlanmış, diğerleri ile ilgili olarak hem Valiliğimiz ile gerekli bilgi alış verişi yapılmış hem de idari soruşturmalar başlatılmıştır. Bu soruşturmaların neticesini bütün Kamuoyu yakında görecektir.

Ancak, ne gariptir ki, akademik ve idari soruşturmaların başladığı tarihi müteakip, Adıyaman’da yerel bir televizyon kanalında ve sosyal medyada soruşturmaları saptırmaya, baltalamaya; soruşturma makamındaki Üniversite Rektörümüzü ve yöneticilerini itham altında bırakmaya matuf delilsiz, mesnetsiz, çamur atıp iz bırakmak amacına yönelik bilgi kirliliği oluşturan haberlere Sayın Cumhurbaşkanımızın layık görmesiyle Rektör olarak atanan Sayın Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ’nün seçimini hazmedemeyen bizce malum olan çevreler tarafından imza atılmaktadır. Haberin yapıldığı günün hemen arkasında hafta sonu olduğu hâlde ilgili habere imza atan yayıncı kuruluşun aracı, Üniversitemiz etrafında dolaşarak, Üniversitemizin Altınşehir çıkışında park ederek, Altınşehir ortaokulunun içerisine girip orada park ederek çok hassas ve gizli olması gereken soruşturma çalışmaları ile ilgili toplantıları, bu toplantıları yapan Üniversite yönetimini baskı altında tutarak, soruşturmanın gizliliğine, selametine halel getirecek davranışlar içerisinde bulunmuşlardır. Bu tutum, soruşturmacılar üzerinde mobing uygulamak, onları sindirmek amacı taşıdığı düşünülmektedir ve bu davranışın sadece FETÖ yapılanmasına bilgi taşımak amacına yönelik olduğu değerlendirilmektedir.

Bu önemli ve ivedi bilgilendirmeyi, sessizliğimizi kendi kötü emellerine alet etmeye çalışan malum çevreler hakkında kamuoyunu bilgilendirme amacıyla yapıyoruz. Bu kirli dezenformasyonun altında olan herkesi, soruşturmada oluşabilecek olan en ufak bir sıkıntıdan sorumlu tuttuğumuzu, ilgililer hakkında Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığına gerekli suç duyurusunda bulunacağımızı, Üniversitemiz içinde ilgili çevrelerle birlikte hareket edenler hakkında idari soruşturma açacağımızı kamuoyunun yüksek bilgisine sunarız.

Adıyaman Üniversitesi Rektörlüğü